Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
murad’ın, padişah, vasiyeti

Padişah II. Murad’ın Vasiyeti

Eski 10-22-2010   #1
Şengül Şirin

Padişah II. Murad’ın Vasiyeti

Padişah II Murad’ın vasiyeti

Fatihin babası II Murad Türk ordusuna birçok zaferler ve Türk milletine yeni topraklar kazandırdıktan sonra kırk yedi yaşında 3 Şubat 1451’de öldü Otuz yıl kadar tahtta kaldı Ölümü herkesten gizlendi Sultan Mehmet Edirne’ye gelinceye kadar on üç gün cenaze bekletildi

Üstü Açık Türbesi’ne gömülmesine vasiyet etmişti Öyle yapıldı Bursa’da bu türbenin bulunduğu yere “Muradiye” denmektedir Bursa’da düzenlediği aslı Arapça olan ve oğlu tarafından aynen uygulanan vasiyetnamesinde II Murad şöyle demekte idi:
“Öldüğüm zaman beni Bursa’da caminin yanında ki oğlum Alaaddin’in 3-4 arşın yanına gömünüz Mezarımın üstüne, büyük hükümdarlar için yapılan muhteşem türbelerden birini yaptırmayınız Vücudumu doğrudan doğruya toprağa gömünüz ki, Cenab-ı Hakk’ın rahmetine işaret olan yağmur üstüme yağsın

Mezarımın çevresine dört duvar örünüz ve hafızların oturması için oturulacak yer yapınız Etrafıma evlat ve akrabamdan kimseyi gömmeyiniz Eğer Bursa’da ölmezsem cenazemi oraya naklediniz Bu nakil bir Perşembe olsun ki, gömülme Cuma günü cereyan edilsin

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com