Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
salatalık, turşusu, yapılır

Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır?

Eski 07-21-2010   #1
Şengül Şirin
Icon7

Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır?



salatalık turşusu nasıl yapılır?


Malzemeler

salatalık turşusu nasıl yapılır?

Kornişon, sarımsak, maydanoz, sivri biber, dereotu, defne yaprağı, dilimlenmiş limon

Yemeğin Tarifi

Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki hıyarları kullanın En uygun çeşit “kornişon”dur İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak vb kirleri yıkayın

Hıyarları turşu kabına doldururken, tad ve koku vermek amacıyla aralarına sarımsak, maydanoz, sivri biber, dereotu, defne yaprağı,dilimlenmiş limon veya bunlardan birkaçını koyabilirsiniz Üzerine bir miktar toz şeker ve biraz kuru nohut ekleyin Sebzelerin üzerini örtecek şekilde %10-12 tuzlu salamura ilave edin Burada ve bundan sonra sözü edilecek bütün turşularda, dikkat edilecek konu, sebzelerin salamura dışına çıkmamasıdır Bu nedenle cam veya porselen bir tabak, temiz yıkanmış bir taş veya içi su doldurulup ağzı sıkıca bağlanmış plastik torba vb bir ağırlığı en üste koyarak, sebzelerin suyun içerisine batmasını sağlayın

Eğer istenirse, turşuya, salamuranın 0/010’u oranında sirke ilave edebilirsiniz

Bundan sonra turşuyu, ekşimesi için 18~20°C sıcaklıkta 4-6 hafta bekletin Hıyar turşusunun yenilecek olgunluğa geldiği şöyle anlaşılır: Hıyarların rengi sarıya döner; ortadan ikiye bölündüğünde etinin rengi dıştan içe doğru aynı ve saydam görünüştedir Ayrıca tat, koku ve ekşillkteki değişme ile de anlaşılabilir Turşu olgunlaştıktan sonra, daha serin bir yerde muhafaza edin Turşunun üzerinde beyaz, kalın bir zar halinde maya tabakası oluşursa, bunu temizleyin

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Salatalık Turşusu

Eski 07-21-2010   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Salatalık Turşusu



3kg salatalık,

35 yemek kaşığı tuz,

15 yemek kaşığı şeker,

15 çay bardağı sirke,karabiber,dereotu,sarımsak,

3 adet aspirin

salatalıkları bol suda yıkayın tepelerini kesin cam kavanoza doldurun kaynak suyu üzerine dök 24 saat beklet sonra suyunu bir kaba boşalt ve ölç kaynamış suyu atup temiz su koy ve bütün malzemeleri suda erit dereotunu kıyıp içine koyunçok güzel kütür kütür bütün kış dayana bir salatalık turşusu oluyor

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.