![]() |
Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır?salatalık turşusu nasıl yapılır? Malzemeler salatalık turşusu nasıl yapılır? Kornişon, sarımsak, maydanoz, sivri biber, dereotu, defne yaprağı, dilimlenmiş limon Yemeğin Tarifi Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki hıyarları kullanın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hıyarları turşu kabına doldururken, tad ve koku vermek amacıyla aralarına sarımsak, maydanoz, sivri biber, dereotu, defne yaprağı,dilimlenmiş limon veya bunlardan birkaçını koyabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer istenirse, turşuya, salamuranın 0/010’u oranında sirke ilave edebilirsiniz ![]() Bundan sonra turşuyu, ekşimesi için 18~20°C sıcaklıkta 4-6 hafta bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Salatalık Turşusu |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Salatalık Turşusu3kg salatalık, 3 ![]() 1 ![]() 1 ![]() 3 adet aspirin salatalıkları bol suda yıkayın tepelerini kesin cam kavanoza doldurun kaynak suyu üzerine dök 24 saat beklet sonra suyunu bir kaba boşalt ve ölç kaynamış suyu atup temiz su koy ve bütün malzemeleri suda erit dereotunu kıyıp içine koyun ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|