Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bir, hanimi, saliha, vardi

SALİHA BİR HANIMI VARDI

Eski 05-18-2010   #1
peri
icon111

SALİHA BİR HANIMI VARDI

Büyük âlim ve velî Muhammed Cezûlî hazretlerinin, salevât-ı şerîfeleri topladığı meşhur kitabı “Delâil-ül-Hayrât ve Meşârık-ul-Envâr”ı niçin yazdığı şöyle anlatılır:

SALİHA BİR HANIMI VARDI
Muhammed Cezûlî hazretlerinin saliha bir hanımı vardı Bir gece yatağından kalktı En güzel elbisesini giyip evden dışarı çıktı Bunu görünce, hanımının bu saatte nereye gittiğini merak ederek arkasından o da çıktı Onun deniz kıyısına doğru gittiğini gördü Önünde ve ardında bir arslan mübarek hanıma bekçilik ediyordu Kıyıya varınca denize girdi ve yürümeye devâm etti, sonunda küçük bir adaya ulaştı Aslanlar denizin kıyısında yattılar Orada abdest alıp, namaz kılmaya başladı İbâdetten sonra, yine su üzerinde yürüyerek kıyıya geldi Arslanlar da kalkarak, biri önde, diğeri arkada yürümeye başladılar Muhammed Cezûlî daha önce eve gelip, uyuyor göründü Üç gece gözetledi ve hanımının her gece böyle yaptığını gördü Üçüncü gecenin sabahında, bu durumu sordu Hanımı;
“Siz, bu durumuma şimdi mi vâkıf oldunuz? Uzun zamandır ben böyle yapıyorum” dedi
Bunun üzerine Muhammed Cezûlî;
“Acabâ, bu kerâmete nasıl kavuştunuz?” diye sorunca, hanımı;
“Resûl-i ekreme salevât-ı şerîfe okumayı hiç bırakmadım Nîmete bu yüzden kavuştum” dedi
Muhammed Cezûlî;
“Devâm ettiğiniz bu salevât-ı şerîfe hangisidir?” diye sorunca, hanımı cevap vermedi Isrâr edince;
“Bu gece istihâre edeyim, izin olursa, cevap veririm” dedi
Sabahleyin hanımı; “Açıkça söyleyeyim, haber vermeye izin yoktur Ancak salevât-ı şerîfeleri topla, onların içinde varsa, ‘vardır’ diye işaret ederim” dedi

ZEHİRLENEREK ŞEHÎD EDİLDİ
Bunun üzerine Muhammed Cezûlî, kitaplarda bulunan salevât-ı şerîfeleri topladı ve bir kitap yazdı Yazdığı bu kitabı okuduğu zaman, hanımı;
“İçinde birkaç yerde vardır Bu kitabı okumaya devâm edenin, Allahü teâlânın rahmetine kavuşacağında şüphe yoktur” dedi
Muhammed Cezûlî bu eserine; hayırlara deliller ve nûrların doğuşu mânâsına gelen “Delâil-ül-Hayrât ve Meşârık-ul-Envâr” ismini verdi
Muhammed Cezûlî hazretleri, 1465 (H870) senesinde zehirlenerek şehîd edildi Vefat ederken, hayatında devamlı yaptığı gibi Peygamber Efendimize Salevat-ı şerife söyleyerek ruhunu teslim etti

Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir
Varlığı armağansa yokluğu ceza deği
Varlığının değerini bilmektir
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com