Lebeniye Çorbası |
01-30-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Lebeniye ÇorbasıMalzemeler
Terbiyesi için, yoğurt, yumurta ve unu bir kasede çırpıyoruz Pirinç suyundan da ilave ederek inceltiyoruz ve tencereye yoğurtlu karışımı yavaş yavaş döküyoruz Diğer tarafta köfteleri, az yağda kızartarak çorbamıza ekliyoruz Tereyağını eritip, kuru nane ekliyoruz ve çorbanın üzerine dökerek sıcak sıcak servis ediyoruz Afiyet olsun |
Cevap : Lebeniye Çorbası |
04-25-2010 | #2 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Lebeniye ÇorbasıLebeniye Çorbası 6 kişilik Malzeme: 1 su bardağı nohut 500 gram süzme yoğurt 2 yumurtanın sarısı 5 çorba kaşığı un 2 çay bardağı pilavlık pirinç 100 gram tere yağ 1,5 tatlı kaşığı kuru nane 9-10 su bardağı su Tarifi Nohudu bir gece öncesinden suda bekletin Ertesi günü bol suyla yıkayıp süzün ve geniş bir tencereye alın Parça etleri ekleyin Su ve 1 çay kaşığı kadar tuz ilave edip kaynamaya bırakın Kaynama süresince üzerinde biriken köpükleri delikli bir süzgeç yardımıyla alın Orta ateşte nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayın Bol suyla yıkanıp süzülmüş pirinci ekleyin Pirinçler yumuşayınca ocaktan alın Derin bir cam kasenin içinde süzme yoğurt, un ve yumurtaları çırpma teliyle iyice çırpın Kaynamakta olan çorbanın suyundan birkaç kaşık alıp yoğurtlu karışıma ilave ederek ılıştırın Bu karışım ile etli karışımı birleştirin Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın Tere yağ’ı iyice kızdırıp kuru naneyi kavurun Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın Naneli tere yağ’ı üzerine döküp hemen servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|