![]() |
Bisr-i Hafi |
![]() |
![]() |
#1 |
b@ron
|
Bisr-i HafiBisr-i Hafi Sekizinci ve dokuzuncu yüzyillarda Horasan'in Merv sehrinde ve Bagdât'ta yasamis olan büyük velîlerden ![]() ![]() ![]() Bisr-i Hâfî diye meshûr olmustur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mediaplayerseslianlatım
![]() |
Cevap : Bisr-i Hafi |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Bisr-i HafiBişr-i Hafi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün Gecesini içki masalarında sabahladığı bir gecenin günü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O gece âlim bir zât bir rüyâ görür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu rüyâ, üç defa tekrar etti ![]() ![]() ![]() -Kimden haber vereceksin? -Sana Allahü teâlâdan haber vereceğim ![]() -Bana kızıyor mu, şiddetli azap mı yapacak? Rüyâyı sonuna kadar dinleyince arkadaşlarına dönüp şöyle söyledi: -Ey arkadaşlarım! Beni çağırdılar, bundan sonra bir daha beni buralarda göremiyeceksiniz ![]() O zâtın yanında hemen tövbe etti ![]() ![]() ![]() Ayakkabı giymediği için kendisine ''Hafi'' (yalınayak)denilmiştir ![]()
![]() |
|