Kafes Pilavı |
02-18-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Kafes PilavıKafes Pilavı 8 kişilik Malzeme: Yarım su bardağı nohut 100 gram tereyağ 2 su bardağı baldo pirinci 3 su bardağı su 1 çay kaşığı Tuz 5 su bardağı un 2 adet yumurta Yarım su bardağı süt 1 paket kabartma tozu Tarifi Pirinçleri yıkayın ve 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı limon suyu ilave edilmiş sıcak suda yarım saat bekletin Hamur için elenmiş un, oda ısısında iyice yumuşatılmış tereyağ'ın yarısı, 1 adet yumurta, süt, 1 çay kaşığı tuz ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabında pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Üzerini nemli bir bezle örtüp oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin Nohutu haşlayın Pilav tenceresinde kalan tereyağ'ı eritip pirinci kavurun Sıcak su ve tuz ekleyin Bir taşım kaynatıp ateşi kısın Suyunu çekene dek pişirin Ocaktan alın, demlenmeye bırakın Dinlendirmiş olduğunuz hamuru ince bir şekilde açın Hamurdan uzun şeritler kesin Fırına dayanıklı yapışmaz yüzeyli bir kabın içine kestiğiniz şeritleri kaptan dışarı taşacak ve kafes oluşturacak şekilde yerleştirin Nohutlu pilavı kabın içine yayın Açıkta kalan şerit hamurları pilavın üzerine aynı şekilde kafese devam ederek kapatın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Isıya dayanıklı, tabanı düz ve büyük kaba pilavı ters çevirerek aktarın Üstte kalan hamur kısma fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün Tekrar fırına verin Üzeri altın sarısı renk alana kadar pişirin Fırından aldıktan sonra kalıptan çıkartın ve sıcak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|