Yeşil Yayla Tatlısı |
02-03-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Yeşil Yayla TatlısıYeşil yayla tatlısı Malzemeler: 6 kişilik 5 adet yumurta 1 çay bardağı tozşeker 1 çay bardağı un 1 çorba kaşığı irmik yarım çay bardağı sıvıyağ 1 paket kabartma tozu 1 kase dövülmüş antepfıstığı 50 gram file antepfıstığı 1 tutam tuz şerbeti için: 2 su bardağı su iki buçuk su bardağı tozşeker yarım limonun suyu üzerine: antepfıstığı Hazırlanışı: Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın Akları bir tutam tuzla birlikte mikserle kar haline gelene dek çırpın Tozşekeri, yumurta sarısı ile karıştırın Un, irmik ve sıvıyağı yavaş yavaş ilave edin Kabartma tozunu ekleyin Dövülmüş antepfıstığını ilave ederek karıştırın Kalıbı yağlayarak, hazırladığınız hamuru içine dökün 180 derece fırında 25 dakika pişirin Şerbeti hazırlamak için tozşeker ve suyu tencerede kaynatın Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin Soğumaya bırakın Fırından aldığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün Üzerine file antepfıstığı serpin Dilimleyerek servis yapın Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın Akları bir tutam tuzla birlikte mikserle kar haline gelene dek çırpın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|