Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulgur, içli, pilavı

İçli Bulgur Pilavı

Eski 01-28-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

İçli Bulgur Pilavı



İçli Bulgur PilavıMalzeme:
Hamuru için:

3 yemek kaşığı Margarin
3 su bardağı bulgur
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 adet kuru soğan
4 adet taze soğan
1 adet domates
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım demet dereotu
4,5 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz ve karabiber

Tarifi:
Kuru soğanı piyazlık doğrayınız
Taze soğanları ve dereotunu ayıklayıp, ayrı ayrı tabaklara kıyınız
Domatesi küp küp doğrayınız
Kuş üzümlerini ayıklayıp, küçük bir kâse içerisinde ıslatınız
Bulguru ayıklayıp, bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar yıkayınız
Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine dolmalık fıstıkları ilave edip, kavurunuz

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.