Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelyeli, bulgur, pilavı

Bezelyeli Bulgur Pilavı

Eski 01-17-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Bezelyeli Bulgur Pilavı



Bezelyeli Bulgur Pilavı
Malzemeler:

2 su bardağı pilavlık bulgur,
1 su bardağı konserve bezelye,
1 diş sarımsak,
2 adet kırmızı biber,
1 adet kesme şeker,
yeteri kadar tuz
½ çay bardağı sıvıyağ,
1 çay bardağı ceviz

Yapılışı:
Sarımsakları ince kıyın Biberleri küp şeklinde doğrayın Sıvıyağı kızdırıp biber ve sarımsakları kızartın Bulguru ekleyip biraz kavurun 2 su bardağı sıcak su ekleyip tuzot ve şekeri katın Kısık ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirin Ardından Konserve Bezelyeleri ekleyin Demlendikten sonra servis tabağına alıp üzerine dövülmüş ceviz serpin Dilimlenmiş salatalık turşusu ile servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.