Bezelyeli Bulgur Pilavı |
01-17-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Bezelyeli Bulgur PilavıBezelyeli Bulgur Pilavı Malzemeler: 2 su bardağı pilavlık bulgur, 1 su bardağı konserve bezelye, 1 diş sarımsak, 2 adet kırmızı biber, 1 adet kesme şeker, yeteri kadar tuz ½ çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı ceviz Yapılışı: Sarımsakları ince kıyın Biberleri küp şeklinde doğrayın Sıvıyağı kızdırıp biber ve sarımsakları kızartın Bulguru ekleyip biraz kavurun 2 su bardağı sıcak su ekleyip tuzot ve şekeri katın Kısık ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirin Ardından Konserve Bezelyeleri ekleyin Demlendikten sonra servis tabağına alıp üzerine dövülmüş ceviz serpin Dilimlenmiş salatalık turşusu ile servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|