01-13-2010
|
|
KRDNZ
|
Serçe Ile şahin
Bir ağacın dalında küçük serçe yuva yapmıştı Yuvasında üç tane yavrusu vardı Yavrular büyüdü Bir gün anneleri onlara:
-Sizler artık büyüdünüz Kendi yiyeceğinizi kendiniz bulabilir, beslenebilirsiniz, dedi Yalnız unutmayın ki büyük kuşlar bizim düşmanımızdır Onlardan sakınınız, diye nasihatte bulundu![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Yavruların her biri ayrı yerler uçtular Anneleri de onlardan ayrılıp daha uzak yerlere yiyecek eremeye gitti![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Küçük serçelerden biri bir ağacın dalında oturmuş:
Oh! Dünya ne güzelmiş, etraf yeşilliklerle dolu Yuvada iken bütün bu güzellikleri seyretmekten mahrumdum, diye düşündü Birden tepesindeki dala bir şahin konmuş küçük serçeyi kapmak üzereyken serçe ona:
-Sen çok büyük bir kuşsun Ben ise minicik bir serçeyim Beni yemekten ne gibi bir karın olabilir? Kendine daha büyük bir kuş arasan iyi olur, dedi Şahin cevap verdi:
Ben deli miyim ki, elime geçen kısmeti büyük değil diye bırakayım Büyük kuş aramaktansa birkaç küçük kuş bulur karnımı onlarla doyururum, dedi Bu sırada birkaç tane karatavuk geldi, yandaki dallardan birine kondu Şahin hemen onlardan birinin üzerine atıldı, kaptı kaçtı Küçük serçe kurtuldu![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Küçük serçe, annesinin nasihatlerini hatırladı Bir daha yüksek dallara konmamaya karar verdi
Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar, 'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?
Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
|
|
|