Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
serçe, şahin

Serçe Ile şahin

Eski 01-13-2010   #1
KRDNZ

Serçe Ile şahin

Bir ağacın dalında küçük serçe yuva yapmıştı Yuvasında üç tane yavrusu vardı Yavrular büyüdü Bir gün anneleri onlara:
-Sizler artık büyüdünüz Kendi yiyeceğinizi kendiniz bulabilir, beslenebilirsiniz, dedi Yalnız unutmayın ki büyük kuşlar bizim düşmanımızdır Onlardan sakınınız, diye nasihatte bulundu
Yavruların her biri ayrı yerler uçtular Anneleri de onlardan ayrılıp daha uzak yerlere yiyecek eremeye gitti
Küçük serçelerden biri bir ağacın dalında oturmuş:
Oh! Dünya ne güzelmiş, etraf yeşilliklerle dolu Yuvada iken bütün bu güzellikleri seyretmekten mahrumdum, diye düşündü Birden tepesindeki dala bir şahin konmuş küçük serçeyi kapmak üzereyken serçe ona:
-Sen çok büyük bir kuşsun Ben ise minicik bir serçeyim Beni yemekten ne gibi bir karın olabilir? Kendine daha büyük bir kuş arasan iyi olur, dedi Şahin cevap verdi:
Ben deli miyim ki, elime geçen kısmeti büyük değil diye bırakayım Büyük kuş aramaktansa birkaç küçük kuş bulur karnımı onlarla doyururum, dedi Bu sırada birkaç tane karatavuk geldi, yandaki dallardan birine kondu Şahin hemen onlardan birinin üzerine atıldı, kaptı kaçtı Küçük serçe kurtuldu
Küçük serçe, annesinin nasihatlerini hatırladı Bir daha yüksek dallara konmamaya karar verdi

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com