Ümmü Süleym (Rumeysa) |
12-08-2009 | #1 |
b@ron
|
Ümmü Süleym (Rumeysa)Zamanımızdaki Müslüman kızlarımıza İSLAM daveti için iyi bir örnek:
Hz Ebû Talha (ra) Müslüman olmadan evvel Bir gün Ümmü Süleym (Rumeysa)'ya evlenme teklifinde bulunur Ümmü Süleym (Rumeysa) (ra); - Doğrusu bende sana hevesliyim senin gibisi kaçırılmaz Fakat sen bir fakir adamsın bense Müslüman bir kadınım seninle evlenmemiz doğru olmaz! der Bunun üzerine aralarında şöyle bir konuşma cereyan eder: Ebû Talha (ra): - Sana ne oldu Rumeysa? - Ne olmuş bana - Sarı ve kırmızılardan (altın ve gümüşten) ne haber? - Ben altın ve gümüş aramıyourm Sen bir adamsın ki işitmeyen görmeyen sana hiçbir faydası dokunmayan şeye tapıyorsun Falanların siyah kölesinin dağdan sürükleyip getirdiği yerden biten bir odun parçasına (puta) tapmaktan hiç sıkılmıyor msuun? Eğer sen Müslüman olursan işte o benim mihrim olsun evlenelim başka bir şey talep etmeyeceğim Ebû Talha (ra): - Bana Müslümanlığı kim telkin eder? Rumeysa (ra): - Resûlullah (sav) telkin eder O'na git Bunun üzerine Ebû Talha (ra) Peygamber Efendimiz (sav)'e doğru ilerlemeye başlar Resûlullah (sav) ashab içerisinde otururken onu görür ve: "Ebû Talha İSLAM'ın aydınlığı iki gözü arasında parlayarak geliyor" buyurdu Ebû Talha (ra) Peygamber Efendimiz (sav)'in huzurunda iman eder ve Rumeysa'nın söylediklerini haber verir Peygamber Efendimiz (sav)'de Rumeysanın şartı üzerine nikâhlarını kıyar İşte böyle bir mücahide için Peygamber Efendimiz (sav) şöyle buyurur "Gördüm ki Cennete girmişim önümde bir ayak sesi; bir de baktım ki Rumeysa" Ebu Nuaym Hilye El İsabe C4 S42; İSLAMda Kadın S40