Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
rumeysa, süleym, ümmü

Ümmü Süleym (Rumeysa)

Eski 12-08-2009   #1
b@ron
Icon3

Ümmü Süleym (Rumeysa)

Zamanımızdaki Müslüman kızlarımıza İSLAM daveti için iyi bir örnek:

Hz Ebû Talha (ra) Müslüman olmadan evvel Bir gün Ümmü Süleym (Rumeysa)'ya evlenme teklifinde bulunur
Ümmü Süleym (Rumeysa) (ra);
- Doğrusu bende sana hevesliyim senin gibisi kaçırılmaz Fakat sen bir fakir adamsın bense Müslüman bir kadınım seninle evlenmemiz doğru olmaz! der

Bunun üzerine aralarında şöyle bir konuşma cereyan eder:
Ebû Talha (ra):
- Sana ne oldu Rumeysa?
- Ne olmuş bana
- Sarı ve kırmızılardan (altın ve gümüşten) ne haber?
- Ben altın ve gümüş aramıyourm Sen bir adamsın ki işitmeyen görmeyen sana hiçbir faydası dokunmayan şeye tapıyorsun Falanların siyah kölesinin dağdan sürükleyip getirdiği yerden biten bir odun parçasına (puta) tapmaktan hiç sıkılmıyor msuun? Eğer sen Müslüman olursan işte o benim mihrim olsun evlenelim başka bir şey talep etmeyeceğim

Ebû Talha (ra):
- Bana Müslümanlığı kim telkin eder?
Rumeysa (ra):
- Resûlullah (sav) telkin eder O'na git
Bunun üzerine Ebû Talha (ra) Peygamber Efendimiz (sav)'e doğru ilerlemeye başlar Resûlullah (sav) ashab içerisinde otururken onu görür ve:
"Ebû Talha İSLAM'ın aydınlığı iki gözü arasında parlayarak geliyor" buyurdu

Ebû Talha (ra) Peygamber Efendimiz (sav)'in huzurunda iman eder ve Rumeysa'nın söylediklerini haber verir Peygamber Efendimiz (sav)'de Rumeysanın şartı üzerine nikâhlarını kıyar
İşte böyle bir mücahide için Peygamber Efendimiz (sav) şöyle buyurur
"Gördüm ki Cennete girmişim önümde bir ayak sesi; bir de baktım ki Rumeysa"

Ebu Nuaym Hilye El İsabe C4 S42; İSLAMda Kadın S40

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com