Şehriyeli Bulgur Pilavı |
11-22-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Şehriyeli Bulgur PilavıŞehriyeli Bulgur Pilavı Malzemeler - 1 kase pilavlık bulgur - 1 kase tel şehriye - Yarım çay bardağından biraz eksik sıvıyağ - Yarım yemek kaşığı margarin veya tereyağı - 4 kase su (soğuk da kullanılabilir) Ayrıca su yerine tavuk veya et suyu da katabilirsiniz - Tuz Yapılışı - Sıvıyağ ve margarini tencerede kızdırın Şehriyeyi ekleyip sürekli karıştırararak eşit şekilde koyu renk almasını sağlayın Süzgeçte yıkadığınız bulguru ekleyip bir iki kez çevirin Hemen suyunu ekleyin (Suyu mutlaka üzerini en az 2 parmak geçecek kadar olacak) Son olarak tuzunu da ekleyin Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|