Haydi Hepimiz Birbirimize Dua Edelim |
08-29-2009 | #1 |
evrem88
|
Haydi Hepimiz Birbirimize Dua Edelimarkadaşlar hiç tanımadığınız bir insana dua ettiniz mi?çıkar gözetmeden onun nasıl bir insan olduğunu bile bilmeden önyargısızca saf duygularla dua ettiniz mi? etmediyseniz yada ettiyseniz bile hadi burada da birbirimize dua edelimben başlıyorum öncelikle herkes bir üstteki üyeye dua etsin ne dersiniz? dilerseniz duanızın konusunu da belirtebilirsiniz adım merve pulat eğer isimlerimizi yazarsak ve ona göre dua edersek daha makbul olacaktır eminim duanızı bekliyorum sevgili bilgenesil üyeleridualarınızın gücünü hissetmek istiyorumiçinizden geldiği gibi herhangi birşeklde dua edebilirsiniz banaama özellikle hayatımın yoluna girmesi için,yaşadığım bazı kötü olayları en kısa sürede unutmak için dualarınızı bekliyorum sevgi ,dua ve selam ile
|
Cevap : Haydi Hepimiz Birbirimize Dua Edelim |
08-29-2009 | #2 |
|
Cevap : Haydi Hepimiz Birbirimize Dua Edelimİnşallah merve hayatındaki engeller kalkar ve bir düzene girerHerşey için hakkında hayırlısı neyse o olsun
Bende annemin iyileşmesi için duanızı bekliyorum |
08-29-2009 | #3 |
evrem88
|
Cevap : Haydi Hepimiz Birbirimize Dua Edelimteşekkür ederm Sudenazcım Rabbim acil şifalar versin annenize inaşaallahbenmde dualarım sizinle |
08-29-2009 | #4 |
b@ron
|
Cevap : Haydi Hepimiz Birbirimize Dua EdelimBirbirimize dua edelim! Irak’ta yetişen velîlerden “Mimşâd-ı Dîneverî” hazretleri, bir gün sevdiklerine; - Birbirimize dua edelim, buyurdu Âlimin ve garibin duası makbuldür - Nasıl dua edelim? dediler - En güzel dua, “Allah senden râzı olsun!” demektir Ve ekledi: - Allahü teâlâ, kıyamet günü herkese; “Nasıl yaptın?” değil, “Niçin yaptın?” diye soracaktır - Niçin yaptın mı? - Evet Yâni “Ne niyetle yaptın?” diyecektir Onun için her işimizi “Allah için” yapmaya bakalım Şöyle devam etti: - Müminleri Allah için seviniz Çünkü âhirette, birbirini Allah için seven Müslümanlara azab yapılmayacaktır Mümin kimdir, biliyor musunuz? - Kimdir efendim? - Mümin, kimseye yük olmayan, herkesin yükünü çeken, güler yüzlü insan demektir Üç büyük düşman Bir gün de sohbetinde; - Şeytan, nefis ve kötü arkadaşın zararından kurtulmak isteyen, “ilmihal” okusun, buyurdu Çünkü İslâmiyeti bilmeden bir yere varılamaz Ve ekledi: - Büyüklerimiz; “Dînini bilmeyenin, dîni yoktur” buyurmuşlardır Melekler imrenir Bir gün de talebelerine; - Bir araya geldiğinizde İslâmiyetten konuşun Yahut bir “ilmihal kitabı” okuyun Ve ilave etti: - Allah rızası için üç beş kişi bir araya gelir de Allahtan ve Peygamberden bahsederlerse, gökteki melekler onlara imrenirler En büyük nîmet Bir gün de sohbetinde; - Kardeşlerim, nîmet ne kadar büyükse, şükür de o kadar çok olmalıdır, buyurdu - En büyük nîmet nedir? dediler - “Doğru îman” sahibi olmaktır Ölümden sonra sonsuz bir hayat var Orası için hazırlanın - Nasıl hazırlanalım efendim? - Allahü teâlânın dînini öğrenin Bize ne emretmiş? Neyi yasak eylemiş? Bunları öğrenip, gereğini yapın ki, en iyi hazırlık budur işte Allah cümlemizden razı olsun inşaallah Arkadaşlarım
08-30-2009 | #5 |
evrem88
|
Cevap : Haydi Hepimiz Birbirimize Dua Edelimteşekkürler sevgili b@ron dualarımızı esirgemeyelm birbirimizden |
|