Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
birbirimize, dua, edelim, haydi, hepimiz

Haydi Hepimiz Birbirimize Dua Edelim

Eski 08-29-2009   #1
evrem88
Icon7

Haydi Hepimiz Birbirimize Dua Edelim

arkadaşlar hiç tanımadığınız bir insana dua ettiniz mi?çıkar gözetmeden onun nasıl bir insan olduğunu bile bilmeden önyargısızca saf duygularla dua ettiniz mi?

etmediyseniz yada ettiyseniz bile hadi burada da birbirimize dua edelimben başlıyorum öncelikle herkes bir üstteki üyeye dua etsin ne dersiniz?
dilerseniz duanızın konusunu da belirtebilirsiniz

adım merve pulat eğer isimlerimizi yazarsak ve ona göre dua edersek daha makbul olacaktır eminim

duanızı bekliyorum sevgili bilgenesil üyeleridualarınızın gücünü hissetmek istiyorumiçinizden geldiği gibi herhangi birşeklde dua edebilirsiniz banaama özellikle hayatımın yoluna girmesi için,yaşadığım bazı kötü olayları en kısa sürede unutmak için dualarınızı bekliyorum

sevgi ,dua ve selam ile

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Haydi Hepimiz Birbirimize Dua Edelim

Eski 08-29-2009   #2
sudenaz

İnşallah merve hayatındaki engeller kalkar ve bir düzene girerHerşey için hakkında hayırlısı neyse o olsun
Bende annemin iyileşmesi için duanızı bekliyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-29-2009   #3
evrem88

teşekkür ederm Sudenazcım Rabbim acil şifalar versin annenize inaşaallahbenmde dualarım sizinle
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-29-2009   #4
b@ron

Birbirimize dua edelim!
Irak’ta yetişen velîlerden “Mimşâd-ı Dîneverî” hazretleri, bir gün sevdiklerine; - Birbirimize dua edelim, buyurdu Âlimin ve garibin duası makbuldür
- Nasıl dua edelim? dediler
- En güzel dua, “Allah senden râzı olsun!” demektir
Ve ekledi:
- Allahü teâlâ, kıyamet günü herkese; “Nasıl yaptın?” değil, “Niçin yaptın?” diye soracaktır
- Niçin yaptın mı?
- Evet Yâni “Ne niyetle yaptın?” diyecektir Onun için her işimizi “Allah için” yapmaya bakalım
Şöyle devam etti:
- Müminleri Allah için seviniz Çünkü âhirette, birbirini Allah için seven Müslümanlara azab yapılmayacaktır Mümin kimdir, biliyor musunuz?
- Kimdir efendim?
- Mümin, kimseye yük olmayan, herkesin yükünü çeken, güler yüzlü insan demektir
Üç büyük düşman
Bir gün de sohbetinde;
- Şeytan, nefis ve kötü arkadaşın zararından kurtulmak isteyen, “ilmihal” okusun, buyurdu Çünkü İslâmiyeti bilmeden bir yere varılamaz
Ve ekledi:
- Büyüklerimiz; “Dînini bilmeyenin, dîni yoktur” buyurmuşlardır
Melekler imrenir
Bir gün de talebelerine;
- Bir araya geldiğinizde İslâmiyetten konuşun Yahut bir “ilmihal kitabı” okuyun
Ve ilave etti:
- Allah rızası için üç beş kişi bir araya gelir de Allahtan ve Peygamberden bahsederlerse, gökteki melekler onlara imrenirler
En büyük nîmet
Bir gün de sohbetinde;
- Kardeşlerim, nîmet ne kadar büyükse, şükür de o kadar çok olmalıdır, buyurdu
- En büyük nîmet nedir? dediler
- “Doğru îman” sahibi olmaktır Ölümden sonra sonsuz bir hayat var Orası için hazırlanın
- Nasıl hazırlanalım efendim?
- Allahü teâlânın dînini öğrenin Bize ne emretmiş? Neyi yasak eylemiş? Bunları öğrenip, gereğini yapın ki, en iyi hazırlık budur işte

Allah cümlemizden razı olsun inşaallah
Arkadaşlarım

Eski 08-30-2009   #5
evrem88

teşekkürler sevgili b@ron dualarımızı esirgemeyelm birbirimizden
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com