Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
evren, oluştu

Evren Nasıl Oluştu?

Eski 07-19-2009   #1
Şengül Şirin

Evren Nasıl Oluştu?

Evren nasıl oluştu?

Bütün bu soruların yanıtı insanoğlunun kendini tanımaya başladığı andan itibaren aranmaya başladı İşin ilginç yanı , Evren sözkonusu olduğunda somut bir bilimden söz edemiyoruz

Biraz bilim , biraz inanç ; kimbilir belki biraz da hayal gücü Ancak, yine de dönem dönem yaygın olarak kabul görmüş teorilerde yok değil Evren'in bir atomdan çoğalması teorisi önce çok aptalca ve tartışmaya bile deymeyecek kadar bilim dışı bulundu Ancak, bu teoriyi güçlendiren bazı bilimsel kanıtlar ortaya çıkmaya başlayınca ateşli bir tartışma başladı

Teori'nin özü şuydu ; Evren doğduğu anda şu andaki gibi değildi: Çok daha küçüktü; büyük bir patlamayla genişlemeye ve büyümeye başlamıştı Bu genişleme ve büyüme süreci günümüzdede sürüyor Patlama sonrası genişleme ve büyüme, doğal olarak Evren'in yoğunluğunun da azalmasına yol açıyordu

Teori'nin gerçek olabilmesi için, aradan 10 milyar yıl geçmiş olsa bile, bu patlamanın belirtileri olması gerekirdi 1950'li ve 60'lı yıllarda bu patlamayla ilgili somut kanıtlar aranmaya başlandı Araştırmalar şu konuda yoğunlaşmıştı; eğer bir patlama olduysa Evren'nin dört bir yanına dağılan bir sıcaklık dalgası olması gerekirdi

Evet gerçekten vardı! 1964 yılında iki Amerikalı fizikçi, uzayın her yanından gelen bir ısı dalgası olduğunu ölçtüler Bu ısı dalgası mevsimlerde de değişmiyordu! Bu büyük patlamadan kalan enerji halkasıydı! Bu kanıt, Evren' in sabit olduğunu savunanları susturmaya yetti

Bugün artık, Evren'in büyük bir patlama ile doğduğu okullarda okutuluyor 1992 yılında COBE uydusu büyük patlamadan kalan kozmik ışın kalıntılarını saptadı Bu , patlama teorisinin doğru olduğunu gösteriordu Ünlü İngiliz fizikçisi Hawkins, buluş için, " Tüm insanlık tarihinin buluşu değilse, Yüzyılın buluşu olduğu kesindir ", dedi

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com