Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bittihayat, çok, ezan, kısa

Ezan Bitti..Hayat Çok Kısa

Eski 07-10-2009   #1
rock_alltime

Ezan Bitti..Hayat Çok Kısa

"Kim bilir nerde, nasıl, kaç yaşında?

Bir namazlık saltanatın olacak

Taht misali o musalla taşında"

Cahit Sıtkı Tarancı

Ya da…

Ensede hissetmek ölümü… Bu nasıl bir betimlemedir, nasıl bir ifadedir bilinmez ama, beni hep etkiler Onu hissetmek, ve hissettikten sonra yaşama geri dönmek isterdim hep…

Hayatımda bir dönüm noktası… Bir taş, bu kadar çok şey anlatabilir mi? Bu kadar çok hislendirebilir mi? insanı…

Bir cami avlusu… Bir “ALLAHU EKBER” “Rabbim ne yücesin sen Senden Başka İLAH olur mu hiç “ dedirtiyor bana… Sonra utanıyorum, beklentilerimden, hayattan İsteklerimin hep bu dünyalık olduğunun farkına varıyorum

Hayır… dürüstlük yetmiyor hiçbir zaman…

Ahlaklı olmak yetmiyor En çok şuna kızıyorum “o namaz kılıyor ama, ben kılmıyorum ama” Bu cümlelere tahammülüm kalmadığı anda buluyorum kendimi

Ezanın okunma saati, karanlık… İlk defa musalla taşına ellerimi koyuyorum Öyle soğuk ki Mecazlıyor galiba ruhum bunu… Ya sonra bir gün orda olabilme ihtimali hiç ürkütmüyor beni… Ama sevdiğim birilerinin orda olabilmesinden çok korkuyorum…

Egomun tavan yaptığı bir nokta mı bu? Bencil miyim bu kadar Böyleyim işte… Başkalarını kendimden daha çok mu seviyorum, onlara bir şey olmasından çok korkuyorum, yani bu da bir bencillik modeli mi? Bilmiyorum

Güzel olan tek şey, şu an ezanı dinliyor olabilmek Evet, duyabiliyorum… Caminin ışığını görebiliyorum…

Leo Buscaglia’ nın bir hikayeciği beni gerçekten etkilemişti; öğretmen, bir kompozisyon ister öğrencilerinden Konu; az zamanınız kaldığını söyleseler, neler yapmak isterdiniz? Gelen kompozisyonlar birer birer okunurherkesin, ama herkesin bu konsantre zaman içinde yapmak istediği bir sürü şey var ama hiç biri mümkün olmıyacak istekler değil Ve hoca der ki sonrasında:

"Bunları yapmak için size birisinin ölüm zamanını mı hatırlatması gerekiyor, niçin hemen şimdi bu dileklerinizi gerçekleştirmiyorsunuz?"

Çünkü kimsenin aldığı nefesi geri verebilme garantisi yoktur…

Ölüm anını düşünün, istekleriniz görevlerinizin gereğine uymuyorsa, sizin için ümit kalmaz Ölüm anını düşünün, geride sizi unutturmayacak bir iyilik bırakmadıysanız, ömrünüz boşa geçmiş demektir

Ezan bitti… Hayat çok kısa… hiç kimsenin kalbini kırmaya gerek yokmuş galiba… İşin kötü kısmı da Tecrübelerle öğrenmek…

Ezan bitti, ve namazda Ben eve gidiyorum ağır adımlarla…

Hayatın kısa olduğunu ve otuz küsür yıla neyi sığdırdığını düşünen ve bana ölümü hatırlatanlar bekliyorlar beni evde… Gülümsememe muhtaçlar, ve bende onların nefeslerine…

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com