Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
asilakhilleus

Asil-akhilleus

Eski 06-23-2009   #1
Şengül Şirin

Asil-akhilleus

Homeros'un ilya da destanında anlatılan Truva Savaşı'nda, Yunan ordusunda dövüşen büyük bir savaşçı ve kahramandı

Kader tanrıçası, Asil doğmadan önce, bir deniz tanrıçası olan annesi Thetis'e oğlunun genç yaşta öleceğini söylediği için, Thetis endişeye kapılır ve bebeği Styks Irmağı'na götürerek suya daldırır, çünkü ırmağın büyülü sularının bütün yara ve hastalıklara karşı koruma sağladığı inancı yaygındır Ne var ki, Aşil'in bedeninin bir bölümüne, annesinin tuttuğu topuğuna su değmez

Yıllar sonra, Truva Savaşı çıktığında oğlunun da savaşmak zorunda kalacağından korkan Thetis, Aşil'i kız gibi giydirir ve Skyros kralının sarayında, kadınların arasında saklar Oysa burada Odysseus ya da Ulysses adlı Yunanlı savaşçı onu fark eder ve Asil gönüllü olarak Odysseus'la birlikte savaşa katılır

Asil, en cesur ve yiğit savaşçı olarak kısa sürede Yunanlılar arasında ün kazanır Savaşın onuncu yılında, Briseis adlı bir köle yüzünden Yunan Kralı Agamemnon ile arası açılır ve kızdığı için savaşmaktan vazgeçer Aşil'in savaştan çekilmesi, Truvalılar'ı sevindirirken, Yunanlılar'ı güç durumda bırakır Sonunda Yunanlılar, Aşil'i zırhını ve silahlarını arkadaşı Patroklos'a vermeye razı ederler Böylece Patroklos, Aşil'in askerlerinin başına geçerek savaşacak, Truvalılar da büyük savaşçının döndüğünü sanacaklardır Ancak Truvalı Hektor savaşta Patroklos'u öldürür Buna çok üzülen Asil, arkadaşının öcünü almak için savaş alanına geri döner Hektor'u öldürür ve bedenini Truva kentinin duvarları boyunca sürükler

Oysa Asil de yakında ölecektir Hektor'u öldürmesinden kısa bir süre sonra, Hektor'un kardeşi Paris, Aşil'e zehirli bir ok atar Tanrı Apollon'un yönlendirdiği ok, Aşil'in bedeninde Styks Irmağı'nın sularının değmediği tek yer olan topuğuna girer Asil bu yara yüzünden ölür

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com