Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atlantis

Atlantis

Eski 06-22-2009   #1
Şengül Şirin

Atlantis

Atlantis

Atlas Okyanusu'nda bulunduğu ileri sürülen düşsel bir adadır Eski Yunan' dan beri, kaybolan güzel Atlantis ülkesiyle ilgili öyküler anlatılır

Yunan düşünürü Platon, Atlantis'in ortadaki bir adayla onun çevresinde yer alan iç içe çember biçiminde dokuz adadan oluştuğunu anlatır Atlantis deniz tanrısı Poseidon'a verilmişti Poseidon, orada çok sevdiği Kleito ile birlikte yaşıyordu Kleito beş ikiz dünyaya getirince, 10 oğullan oldu Platon'un öyküsüne göre, oğullarından biri olan Atlas ortadaki adanın, öbür dokuz kardeşten her biri de dıştaki dokuz adadan birinin kralı olduAtlantis'te kuşaklar boyunca yaşayan krallar ve halk hep bu 10 kardeşin soyundandı

Adalarda bakır, kereste ve birçok meyve bulunduğundan, ülke gelişti ve zenginleşti Gemilerin adalan aşarak ortadaki adaya ulaşabilmesi için kanallar kazıldı, bir adadan öbürüne köprüler yapıldı

Atlantis kentinde, evler adada bulunan kırmızı ve siyah taşlardan yapılır; çatılarına güneşte parlayan kırmızı bakır döşenirdi Ortadaki ada, iki görkemli tapınağıyla, düşlerde bile görülemeyecek kadar göz kamaştırıcıydı Tapınaklardan biri altın duvarlarla çevriliydi; öbürünün gümüş duvarlan, altın kuleleri, fildişi, bakır ve gümüşten bir çatısı vardı Aynca, altı tane kanatlı atı süren büyük bir Neptün heykeli vardı Tapınakların yanında sıcak ve soğuk su kaynakları bulunuyordu

Atlantis güçlü bir krallıktı, halkı birçok ülkeyi yendi Ama sonunda Yunanlılar'a yenildi Efsanede, Atlantis halkı Yunan tanrılarına tapmayı reddettiği için, ceza olarak Atlantis'in korkunç depremlerle sarsıldığı ve denize gömüldüğü anlatılır

Yeni bir kurama göre ise Atlantis, Ege Denizi'nde Girit'in kuzeyinde, bugünkü Santorin Adası'ndaydı ve İÖ 1500'de büyük bir volkanik patlamayla yok oldu Belki de Atlantis tıpkı Girit gibi bir Bronz Çağı devletiydi {bak Eski Yunan)

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com