Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
karar, tarihi

Tarihi Karar

Eski 06-10-2009   #1
cansel

Tarihi Karar

Askeri fabrikalar özel sektöre açılıyor

Savunma sanayiine yeni düzenleme Önümüzdeki 7 yılda askeri fabrikaların bir kısmı kapatılacak, kalanı özel sektöre devredilecek

SAVUNMA Sanayii Müsteşarlığı (SSM), sektörün 2016 yılına kadar uzanan yol haritasını belirledi 'Sektörel Strateji Dökümanı 2009 - 2016' adlı rapora göre, 'Askeri fabrikaların üretime yönelik yetenekleri özel sektörün kullanımına' açılacak Dokümanda, 'Sanayide mevcut olan yetenekler için askeri fabrikalarda tekrar yatırım yapılmayacaktır Askeri fabrikaların mevcut durumunun değerlendirilmesi amacıyla bir fizibilite çalışması yapılması yönünde girişimde bulunulacaktır' ibaresi yer aldı 2016 yılına kadar 'duplikasyon' yaratan askeri fabrikaların kademeli olarak kapatılacağı veya özel sektöre devredileceği öğrenildi

Edinilen bilgilere göre, özellikle yurtiçinde üretilen malzeme ve sistemlerin fabrika seviyesi bakımıyla yine yurtiçinde imali yapılan yedek parça ve malzeme üretimi özel sektöre verilecek Verimli olmadığı değerlendirilen asetilen tüp ve dikenli tel üreten fabrikalar şimdiden kapatıldı

TSK'nın, Kayseri'de 1009 Ordudonatım Ana Tamir Fabrika Müdürlüğü, Adapazarı'nda 1010 Ordudonatım Ana Tamir Fabrika Müdürlüğü, Ankara'da 1011 Ordudonatım Ana Tamir Fabrika Müdürlüğü, Balıkesir'de 1012 Ordudonatım Ana Tamir Fabrika Müdürlüğü ve Tuzla'da 1013 Ordudonatım Ana Tamir Fabrika Müdürlüğü bulunuyor

'MİLLİ' ÜRETİM

Strateji dokümanında üretimi gerçekleştirilecek silah sistem ve araçları da belirlendi Belgeye göre, TSK'nın kritik silah sistemlerinin 'milli' üretilmesini hedefliyor Buna göre; Türkiye 2012'ye kadar milli piyade tüfeği, Parçacıklı programlanabilir mühimmat ve hafifletilmiş silah sistemleri geliştirilecek 2013'e kadar orta ve uzun menzilli tanksavar silah sistemi hayata geçirilecek
2016'ya kadar helikopter ve jet eğitim uçağı üretilecek, alçak irtifa hava savunma füzesi geliştirilecek Uydu yol haritasında yer alan tüm uydulara hizmet edecek kapasitede bir Uydu Montaj Entegrasyon ve Test Merkezi kurulacak
İnsansız hava aracı projelerine de geniş yer ayrılan belgede, 'Görünmezlik teknolojilerinin uygulanması konusundaki araştırma 2009'da tamamlanacaktır' dendi

worapsow
adige

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com