Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Sanat Tarihi / Arkeoloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
komik, sonu, tırın

Komik Türün Sonu

Eski 06-06-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Komik Türün Sonu



Romantizmden başlayarak türlerin ayrımı ilkesi ortadan kalktı ve dram ağır bastı Türüne bakılmaksızın dramla komedi arası "piyesler" yazılmaya başlandı Yüzyılımızın başından beri, geleneksel komedi tarihinde, dramın gelişmesi yanında hep ikinci planda kalan çok çeşitli biçimler yaratıldı "Komedi" kavramı hâlâ bir geleneği sürdüren belli özellikteki yapıtlar için kullanılır (bulvar komedisi, şiirsel komedi gibi)

Buna karşılık, komik kavramı, komedi kavramından giderek uzaklaşmasına karşın yeni bir boyut kazandı ve monologlarla ikili gösterilere uygulanmaya başladı Jarry'nin yapıtları komedi sayılabilir mi? Ya 6O'lı yılların öncü tiyatrosuna ne demeli'7 ionesco ya da Beckett güldürdüklerinde özel ve uyumsuz gülme sözkonusudur ve yapıtların geleneksel türle hiç ilgisi yoktur Modern tiyatro tür kavramını kullandığında, parodi ve alıntılara başvurur ve biçimlerle alay ederek onları daha da bozmayı amaçlar

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.