Bir Kız Gödüm |
05-19-2009 | #1 |
1907merve
|
Bir Kız GödümBir kiz gördüm, ellerinde kitaplar Basinda basörtüsü,yüzünde kanli yaslar Cennet’in kokusunu duyacaklar mi bilmem Kardesimi aglatan yobazlar Bir kiz gördüm,yüzünde bitmeyen bir çile var Yikilmis dünyasi sanki,bakar bana manidar Bu çirkin baskilari temelden kaldiracak Soguk kaldirimlarda bekler yigit bir serdar Bir kiz gördüm öyleki dünyasi basina dar Yanaginda gözyaslari bakar durur sitemkar Sen de yasaklara boyun mu egecektin Ey! Hz Yusa’yi barindiran üsküdar Bir kiz gördüm,polisin elinde feryat figan Sirtinda cop izleri,nurlu yüzünde al kan Bilmezler mi yasagi koyan da kendileri Bize miras kalmadi bu yasaklar atadan Bir kiz gördüm,ders saati kapida bekletilen Sizladi cigerlerim,sizladi ta derinden Ellerini kaldirmis sonsuz semaya Sanki asrin incileri dökülüyor dilinden Bir kiz gördüm,örtüsüyle sanki Sümeyye Dilim varmiyor ona gericidir demeye Oyuncak bekleyen bir cocuk umuduyla Bir Hakk dostu bekliyor gözyasini silmeye Bir kiz gördüm dilinde özgürlük sarkilari Silivermis dünyasindan anlamsiz baskalari Gülümsemek istiyor tüm yasaklara ragmen Sevincini bastiriyor bosalan gözyaslari Bir kiz gördüm,boynu bükük yarali Örtüsünü atmamakta öyle kararli Heybetli durusuyla sanki Alime Her sözü birer kursun her bakisi manali Bir kiz gördüm, adi Saliha kiz Okula alinmamis bahcesinde oturur Yuvasini izleyen bir anne edasiyla Derslere gireceği günleri bekler durur