Ne Mutlu Türküm Diyene |
04-19-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Ne Mutlu Türküm DiyeneNE MUTLU TÜRKÜM DİYENE Oğul
Alların içinde gelirken bana Al kanlar içinde doğmuştun oğul Unuttum sanmıştım doğum acını Ölümün yanında o neymiş oğul Elimi tutup da yürüdüğün gün Canlandı gözümde okul dönüşün Hani ilk sakalın çıktığı o gün Çatal çatal sesinle canımdın oğul Bıyıkların terlerken on altı mıydın? Halaylar çekerken komşu düğünde Ne tez büyüdün de yoklaman geldi Gözümde nur idin sevgili oğul Halayları senin için çektiler Yeni yetişen arkadaşların Eller üzerinde hoplatılırken Düşeceksin diye korkmuştum oğul İlk üç ay sofrada yerin boş iken Koyardım tabağı gelirsin diye Sen yoktun, kalbime saplanır diken Şafağı sayardım gelirsin diye Yemin törenine gelememiştim Ağladım, töreyi yenememiştim Oğlumu gidip de görememiştim Savruldun sılaya yanarım oğul Şafaklar sayılıp, gün beklenirken Mektubun gelirdi okurdum oğul Günlere yeni bir gün eklenirken Yolladığın resmini koklardım oğul Sesini duyduğum ender anlarda Yüreğim titrerdi sanki bir anda Helallik dilerdin her telefonda Haklarım helaldi sana hep oğul İzine geleceğim dediğin günde Evime gün doğdu işittiğimde Hani sarma dolma istediğinde Canımı sarasım geldi be oğul Günleri sayarken bir telaş ile Haberin tez geldi asker eliyle Çatışma yapılmış dağ itleriyle Göğsünden vurulmuş ölmüşsün oğul Şimdi al bayraklar sarmış bedeni Yavrumun yanına götürün beni, Allara boyanmış kutsal kefeni Rabbime yürüdün ey güzel oğul, Şahadet şerbetin içtin be oğul Yanıyor içimde sana ait şey Kefenin ıslanır, gozümdeki ney? Ey şehidim, Mehmedim ey gonca gülüm Bu vatan satılmaz, yerde kalmaz kan Titre kahpe düşman, eğ başını eğ Yanar anaların garip yüreği Eğilir mi sandın Türk'ün bileği Fedadır vatana oğullarımız Yollarız savaşa, takıp tüfeği Evlatlar biterse biz buradayız Yürek yangınımız yakacak sizi Elif'iz, Ayşe'yiz ,Kezban, Zöhre'yiz Ezecek nasırlı topuklar sizi Sanmayın bölünür bu aziz vatan Çelik göğsü bulur kurşunlar atan Hükümet sormazsa size bunları Hesabı soracak kabirde yatan Vurulup öylece yatıyor yerde Bir hasretli bakış, kan var o serde Nerdesin Allahsız nerdesin nerde? Çık karşıma er isen göster kendini Cesaretin var ise vur düşüncemi Bizler önce vatan diyenlerdeniz Allah'a hamd edip gidenlerdeniz Sadece secdede eğilir başlar Ölümü Zemzem gibi içenlerdeniz Korkmayız versek de cankuşumuzu Ağlayarak gömsek de son yavrumuzu İmanlı sinemiz en sağlam siper Vermeyiz kimseye can yurdumuzu |
|