![]() |
Allah'a İbadette Samimiyet |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Allah'a İbadette SamimiyetALLAH’a İbadette Samimiyet Yüce ALLAH Kuran’da şöyle beyan eder; “Kim Rabbine kavuşmayı arzu ederse salih amel işlesin ve Rabbine (yaptığı) ibadete hiç kimseyi ortak etmesin!” (Kehf/110) ![]() Hasan Basrî’den rivayet edildiğine göre Hz ![]() "ALLAH Teâlâ şöyle buyuruyor: ALLAH’ın kendisine ilim verdiği kişiye ALLAH Teâlâ sorar: - Öğrendiğinle ne yaptın? -Yâ Rab! Onunla gece gündüz sana ibadet ettim ![]() - Yalan söylüyorsun! Melekler de “Yalan söylüyorsun! Bilakis sen onunla ‘Filan adam âlimdir’ dedirtmek istedin ![]() ![]() ALLAH’ın, kendisine mal verdiği kişi ![]() ![]() ![]() - Sana nimet verdim ![]() - Yâ Rab! O mal ile gece-gündüz sadaka verdim ![]() - Yalan söylüyorsun! Melekler de “Yalan söyledin! Bilakis sen onunla ‘Filan adam cömerttir’ dedirtmek istiyordun ![]() ![]() ALLAH yolunda öldürülen kişi ![]() ![]() ![]() - Sen ne yaptın? - Yâ Rab! Cihad ile emrolundum ve savaşırken de öldürüldüm! - Yalan söylüyorsun! Melekler de “Yalan söylüyorsun; zira senin gayen ‘Filan adam kahramandır’ dedirtmekti ![]() ![]() ![]() Hadîsi rivâyet eden Ebu Hüreyre şöyle diyor: "Sonra Hz ![]() “Ey Ebu Hüreyre! Bunlar kıyamet gününde kendileriyle cehennem ateşinin ilk tutuşturulacağı mahluklardır” (İhya-ı Ulumuddin) |
![]() |
![]() |
|