Tabula Rasa |
03-13-2009 | #1 |
dejavu2009
|
Tabula RasaBütün dilleri konuşmak isterdim Yeryüzündeki tüm dilleri Latince olsun isterdim şiirleri, Farsça bütün masallar; İtalyanca operalar, aryalar; Tanrıya Arapça dualar Türküleri Türkçe, Kürtçe, Lazca söylerdim Cazca semah dönerdim Tiyatrolar İngiliz, Resimler flaman Yazılar Latince, ağıtlar Portekizce Danslar İspanyolca, Baskça, Çerkesce Senfoniler Alman, isyanlar Meksikalı, Aşk Fransızca, ninniler Hintçe şölenler Elemce olmalı mutlaka öyküler Rusça, Japonca törenler Rengarenk yiyecekler lotuslar, nilüferler, ipekler Barış; yeni doğmuş bir bebek gülücük saçar yeryüzüne annesinin gülümsemesiyle Hüzün,İbranice sabır, sessizce Bütün dilleri bilseydim eğer, Yinede söylemezdim savaş marşlarını Ve Bütün dillerde, Bütün dinlerde, yasaklardım savaşları Dilim tutuluyor, ölü çocukları görünce Ne umut kalır, ne uygarlık, ne de sanat Ne geçmiş ne gelecek Bir halk ölmüş demektir, bir gün dili ölünce (alıntı)