![]() |
Sır |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() SırLügatlerde "sır" kelimesi var da, buna rağmen Allah'ı anlamayanlar var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aklın kuşattığı hiçbir yerde sır yok, kuşatıldığı her yerde sır var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sır olmasaydı "meçhul" olur muydu hiç? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sanat, Allah'a sır caddesinden giden fener alayı ![]() ![]() ![]() ![]() O ki, beni kuşatır ve hâkimiyeti altına alır, benim için bir sır olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şu "anladım" tesellisiyle, gölgelere hacim izafe edip ölçe biçe gidenlere ve Allah'ın her zerreye nakşettiği büyük sır kapısını görmeyenlere nisbet, en âdî hayvan ne kadar âlîdir ![]() ![]() ![]() Gözleri kör bir sahabî, Allah Resulünün îlâhî visale kavuşmalarından sonra Hazret-i Âyişe'ye gitti ![]() Mübarek Peygamber zevcesi kör sahabîyi huzuruna kabul etmeden sımsıkı örtündü, kapandı ve ondan sonra haber gönderdi: - Buyursunlar! ![]() ![]() - Ben körüm, dedi; görmüyorum, niçin örtünüyorsunuz? ![]() ![]() Hazret-i Âyişe'nin cevabı, sır idrakinin en ince noktasına erişen bir derinliktedir: - Siz görmeyebilirsiniz; ben sizi görüyorum ya, kâfi ![]() ![]() ![]() N
![]() ![]()
![]() |
|