Gökyüzü Mavi Ağlar. |
02-26-2009 | #1 |
GöKKuŞaĞı
|
Gökyüzü Mavi Ağlar.Ah! Bir gökyüzünü ağlatabilsem, Gökyüzü mavi ağlar Fakat herkes gökyüzünü ağlatamaz, Onu ancak Musab bin Umeyr’ler ağlatır Yıldızlara yetişilmez, Musab yıldız bir sahabi idi O Musab ki, sarışın kumun sıcağında, ayağı değdiği yeri yeşerten bir çöl çiçeğiydi Güneşin yardımcılarıydı onlar Öyle ki, dâvam deyip anadan, yardan, serden geçtiler, Şehadet şerbetini tebessümlerle içtiler Onlarla öğreneceğim, yaşamayı, inanmayı, sevmeyi ve ölmeyi! O ki; sancağı taşıyordu, sırtındaki zırhıyla da Peygambere benziyordu Ve bir müşrik, O’nu Peygamber zannedip bir kılıç darbesiyle sağ omuzundan kesti Sancağı sol koluna alıyor, o da koparılıyordu Sancağı bırakmadı Musab! Kesik kollarının arasına alıp, göğsüne bastırmıştı sancağını O an, bir mızrak zırhını ve mübarek tenini delip geçti Ey MUSAB! Seninle ağlamayı sevdim Canım Şehidim! İnancın için, herşeyini terkettin Öyle ki, bir kefenin bile yoktu Ey Musab! seni ve senin gibileri, yaramıza merhem olarak saracağız Musab’ın vücudunu kaftanıyla, ayaklarını otlarla sardılar Ve Musab’ı; gökyüzü mavi mavi ağlarken defnettiler Gökten mavi damlalar düşüyordu Yağan yağmurdu, veyahutta gökyüzü ağlıyordu! O Musab’ki, sema O’nu sarıp sarmaladı ve içine aldı Ey Musab! Ölüm seni öldüremedi Öyleyse, Musab aramızda ölümsüzleşti Ey Gökyüzü! Bana da mavi mavi ağlar mısın? Peygamberimize benziyordu Musab bin Umeyr’ Müşrik ordusundan İbn-i Kâmia adında biri Peygamberimize saldırırken, Mus'ab bin Umeyr onun karşısına çıktı Bu müşrik, bir kılıç darbesiyle Mus'ab bin Umeyr'in sağ kolunu kesti Mus'ab bunun üzerine sancağı derhâl sol eline aldı Mus'ab o esnâda; "Muhammed (aleyhisselâm) ancak resûldür Ondan evvel daha nice peygamberler gelip geçmiştir" meâlindeki Al-i İmrân sûresinin 144 âyet-i kerîmesini okuyordu İkinci bir darbe ile sol kolu da kesilince, sancağı kesik kollarıyla tutup göğsüne bastırdı ve yine aynı âyet-i kerîmeyi okudu Bu hâliyle kendini Peygamberimize siper yapan Mus'ab bin Umeyr'in üzerine hücum eden İbn-i Kâmia, vücûduna bir mızrak sapladı ve Mus'ab bin Umeyr yere yıkılıp şehîd oldu Mus'ab bin Umeyr zırh giydiği zaman, Peygaberimize benzediği için müşrikler onu şehîd edince Peygamberimizi ödürdüklerini zannetmişlerdi Hz Mus'ab şehîd olunca; onun sûretinde bir melek, sancağı aldı Mus'ab'ın şehîd düştüğünden Resûlullahın henüz haberi olmamıştı "İleri ey Mus'ab ileri!" diye sesleniyordu Bunun üzerine bayrağı elinde tutan melek, geri dönüp Resûlullah efendimize; "Ben Mus'ab değilim" diye cevap verince, Resûlullah sancağı elinde tutanın melek olduğunu anladı Bundan sonra Peygamberimiz sancağı Hz Ali'ye verdi Resûlullah efendimiz, Mus'ab bin Umeyr'i şehîd olmuş görünce, başı ucuna dikilerek Ahzâb sûresinden: "Mü'minlerden öyle yiğitler vardır ki, onlar Allah'a verdikleri sözde sadâkat gösterdiler Onlardan bâzıları şehîd oluncaya kadar çarpışacağına dâir yaptığı adağını yerine getirdi Kimisi de şehîd olmayı bekliyor Onlar verdikleri sözü aslâ değiştirmediler" meâlindeki âyet-i kerîmeyi okudu ve sonra şöyle buyurdu: - Allah'ın Resûlü de şâhittir ki, siz kıyâmet günü Allah'ın huzûrunda şehîd olarak haşrolunacaksınız
02-26-2009 | #2 |
fatmanur
|
Cevap : Gökyüzü Mavi Ağlar."ballar balını buldum kovanım yağma olsun" diyordun EY MUSAB!!! ama biz seni anlayamadık ki en sevdiğim sahabiismini duyduğumda tüylerim diken diken oluyor ALLAH razı olsun paylaşım için
Sen öyle rahmet edersin ki rahmetinin bir cilvesi cennetim olur Rahmetinden bir parıltı sonsuz mutluluğumdur Rahmetinin bir damlası herkesin rızkına kefil olur Su çorak gönlüme merhametini indir Su fani ömrümü sonsuzluğa eriştir |
|