![]() |
Ya Seni Anlayanla Konuş Ya Da Sus! |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Ya Seni Anlayanla Konuş Ya Da Sus!Birkaç yüzyıl önce papa bütün yahudilerin roma'yı terk etmeleri gerektiğine karar verir ![]() Doğal olarak yahudi toplumundan büyük bir tepki gelir ![]() önde gelen birisiyle karşılıklı dini bir müzakere yapmalarını önerir ![]() Yahudiler kazanırsa kalacaklar, papa kazanırsa gidecekler ![]() temsilci olarak moiz'i seçerler ![]() ![]() Papa kabul eder ![]() iki taraf karşılıklı yerlerini alırlar ve karşılıklı olarak bir süre bakıştıktan sonra papa elini kaldırarak üç parmağını gösterir ![]() buna karşılık moiz tek parmağını kaldırır ![]() papa parmaklarını sallayarak başının etrafında çevirir ![]() moiz ise parmağıyla yeri işaret ederek oturduğu yeri gösterir ![]() papa yanındaki çantadan bir parça ekmek ve şarap çıkartınca moiz de bir elma çıkartır ![]() "ben pes ediyorum, yahudiler kalabilirler" der ![]() müzakere sonrasında papa'nın etrafına toplanan kardinaller papa'ya ne olduğunu sorduklarında papa; - ben önce 3 parmağımı gösterip kutsal üçlüyü işaret ettim ![]() buna karşılık o bana tek parmağını gösterip her iki dinin de tek Tanrıyı tanıdığını soyledi ![]() ben parmaklarımı sallayıp başımın etrafında çevirerek tanrının bizim etrafımızda olduğunu gösterdiğimde o da oturduğu yeri işaret ederek Tanrının onların durduğu yerde de olduğunu işaret etti ![]() ![]() herifin her şeye bir cevabı var ![]() Aynı sırada yahudi cemaati de moiz'in etrafını sarmış ona nasıl
başardığını soruyorlardı ![]() - önce bana 3 parmağını gösterip 3 gün içinde burayı terk etmemizi istedi ![]() ![]() ![]() ![]() - sonra ne oldu? diye kalabalık heyecanla sordu ![]() - valla,sonrasını ben de pek anlamadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Ya Seni Anlayanla Konuş Ya Da Sus! |
![]() |
![]() |
#2 |
efobedo
|
![]() Cevap : Ya Seni Anlayanla Konuş Ya Da Sus!Nasrettin Hoca Fıkrasına benziyor ![]() ![]()
![]() Sizin yanınızdan asla ayrılmayacağım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zihnimin derinliklerindeyaptığım kazılarda onca yılın çöpleri yatılıOnların içinde binlerce ölümsüzlük ölümü görmüş-Yunus Özyavuz Bebeğim Öldü |
![]() |
![]() |
|