Obama'nın İki Yüzü |
02-14-2009 | #1 |
VANDETTA
|
Obama'nın İki YüzüABD'nin yeni dönemde İran ile masaya oturacağını her defasında söyleyen Obama'nın, ikiyüzlü bir politika izlediği ortaya çıktı Çünkü barış eli uzatan Barack Obama perde arkasında ise; gizli bir kararla 19 İranlı firmaya uygulanacak yeni bir ambargo kararına imza attı Bu bilgiyi aktaran İranlı Gazeteci Abbas Selimi Namin, barış eli uzatırken konan ambargonun tam bir çelişki olduğunu belirterek, "Obama, müzakereyi zayıf bir İran'la yapmak istiyor Halbuki biz bu direnişi onların karşısına zayıf çıkmamak için yaptık Biz Obama'nın bu aldatıcı siyasetine karşı direneceğiz" diye konuştu Devrimin 30 yıldönümü nedeniyle konferans vermek için Türkiye'ye gelen İran Tarihini Araştırma ve Yayınlama Kurumu Başkanı ve Gazeteci Abbas Selimi Namin, İsrail'in son Gazze işgali karşısında İslam dünyasının gösterdiği ortak tepkinin birliğin ilk adım olduğunu belirtti Müslüman ülkelerdeki halkların yöneticilerden önce gittiğini belirten Namin, "Ancak yeni bir medeniyet ayağa kalkıyor Kimse bunu engelleyemeyecek Bu yeni medeniyetin doğuşunun hoş kokuları her yere yayılıyor" diye konuştu İranlı Gazeteci Abbas Selimi Namin, konferans vermek için geldiği Başkent'te Gazetemiz Ankara Temsilcisi Ferhat Koç ile Parlamento Muhabiri Ebubekir Gülüm'e devrimin 30 yıldönümünü, Gazze işgali ve sonuçlarını, Obama'nın İran'a uzattığı barış elini değerlendirdi İran'da Tahran Times'da uzun yıllar çalışan Gazeteci Namin, devrimin 30 yılında İslami düşünceye göre başarılı olmak bir yana bu alanda yeni bir metod ortaya koyabilmenin başarılabilmesinin çok daha önemli olduğuna dikkat çekti 30 yıldaki başarı İsrail'e karşı politikaların temelinde bu toprakları işgal eden bir ülke olmasının yanında bölgeyi tamamen kontrol altına alma arzusu yattığına işaret eden Namin, "Hertzel 'batı medeniyetini vahşilerin yaşadığı topraklarda bir üs olarak' İsrail'i kurmak istediğini söylüyordu Müslümanları vahşiler olarak görüyorlardı Maalesef bazı İslam ülkeleri de onlara boyun eğiyorlar Hatta İslam ülkelerindeki en fesat insanları iktidara getirip destekliyorlar İsrail'in hedefi, bu topraklarda batı kültürünü tamamen hakim kılmak Ancak 30 yıllık İslam inkılabını kazanımlarından birisi, batı medeniyetinin bu hedefine ulaşmasını engellemesi olmuştur" dedi İsrail istihbaratı Mossad'ın İran ve Suriye dışındaki bütün ülkelerde faaliyet gösterdiğini hatta bu ülkelere musallat olduğunu vurgulayan Namin, "Bu sulta kırılırsa, İslam ülkelerinde demokrasi ve iktisadi alanda büyük ilerleme sağlanacaktır" diye konuştu Namin, "Artık Müslümanlar kendi aralarında ittifak yapmaktan öte samimi bağlarla birlik olmak zorundadırlar En önemlisi, batının medya sultasını da kırmak gerekiyor" diye konuştu Yeni bir medeniyet ayağa kalkıyor Gazze konusunda gösterilen duyarlılığı da değerlendiren Namin, "Bunu İslam dünyasında ilk adım olarak görüyorum İslam ülkelerindeki halkların İsrail ile ilişkilerin kesilmesi konusundaki talepleri sınırlı ölçüde karşılık buldu" dedi İsrail'i ayakta tutan şeyin İslam ülkelerinin sağladığı destek olduğunu söyleyen Namin, "İslam ülkelerinin birçoğu yardım etmese, İsrail büyük bir krizle karşı karşıya kalır Mesela İran'da Şah döneminin tarihini okurken karşılaştım İsrail'in silahlanması için İran'dan büyük sermaye desteği olmuş" dedi Ancak şu anda Müslüman halkların devletlerinden önce hareket ettiğine dikkat çeken Namin, "Halklar, bu zulme bulaşmadılar Maalesef yöneticiler, dünyevi menfaatler için kötülükten yana oldular Ama bence Müslümanlar bir yola girmiştir Bunu kimse önleyemeyecek Yeni bir medeniyetin hoş kokuları her yere yayılıyor Yeni bir medeniyet ayağa kalkıyor Aşağılanma ortadan kalkıyor" dedi Barack obama aldatıyor ABD Başkanı Barack Hüseyin Obama'nın İran'a yönelik açılımını da değerlendiren Namin, "ABD genel anlamda aldatıcı siyaset uyguluyor Obama el uzatayım demeden önce 19 İran firmasına ambargo uyguladı Bu açık bir çelişkidir" dedi Obama'nın müzakereyi zayıf bir İran'la yapmak istediğini kaydeden Namin, "Hâlbuki biz bu direnişi onların karşısına zayıf çıkmamak için yaptık Biz Obama'nın bu aldatıcı siyasetine karşı direneceğiz Çünkü zayıf konumda olan artık o Dünyada küresel şartlar onları her gün daha çok zarara sokmaktadır Dolayısıyla onlara aldanmayacağız Eğer diplomasideki zorbalık dili devam ederse, bu kimsenin yararına olmayacaktır" dedi Gazze'ye ilk adım atıldı Devrimin 30 yıldönümü nedeniyle konferans vermek için Türkiye'ye gelen İran Tarihini Araştırma ve Yayınlama Kurumu Başkanı ve Gazeteci Abbas Selimi Namin, İsrail'in son Gazze işgali karşısında İslam dünyasının gösterdiği ortak tepkinin birliğin ilk adım olduğunu belirtti Milli Gazete