Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi > Ekonomi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eyvah, gidiyor, sanayi, tepetaklak

Eyvah! Sanayi Tepetaklak Gidiyor

Eski 01-09-2009   #1
Şengül Şirin

Eyvah! Sanayi Tepetaklak Gidiyor

Eyvah! Sanayi tepetaklak gidiyor

KÜRESEL krizin Türkiye'deki etkileri gün geçtikçe daha güçlü hissedilmeye başlıyor Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre sanayii üretimi kasımda beklentilerin üzerinde düşerek yüzde 13,9 daraldı Ve bu düşüş 2001'den beri yaşanan en büyük düşüş oldu Üretim madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 09 artarken, imalat sanayii sektöründe yüzde 155 azaldı Elektrik, gaz ve su sektöründe de üretim yüzde 47 düşüş kaydetti

EN SERT DÜŞÜŞ İMALATTA
Sanayi üretiminde 7 yıl aradan sonra ilk defa dört ay üst üste küçülme görüldü Üretim ağustosta yüzde 41, eylülde yüzde 52 ve ekimde yüzde 85 azaldı Büyümenin üçüncü çeyrekte eksi olması bekleniyor Bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek düşüş yüzde 291 ile sermaye malı imalatında görüldü İmalat sanayii alt grupları incelendiğinde, en yüksek düşüş oranı yüzde 412 ile motorlu kara taşıtı, römork ve yarı römork imalatında gerçekleşti Onu, yüzde 272 ile tıbbi, hassas aletler ile saat imalatı ve yüzde 257 ile ana metal sanayii imalatı izledi

'Bu seyir artık resesyona girdik' diyor
İSTANBUL Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük, sanayi üretim endeksi ile ilgili olarak şunları söyledi: Kasım ayında yaşanan düşüşle 2008 için beklenen yıllık büyüme oranı da yüzde 1 civarına gerileyecektir Mevcut durum itibarıyla iç ve dış talepte iyileşme işareti yoktur İyileştirici tedbirlerin alınması, yapılması gerekenlerin hayata geçirilmesi noktasında da mesafe kaydedilememiştir Üretimdeki azalma, önümüzdeki aylarda daha da artarak sürecektir Bu seyir, sanayinin, resesyona girdiğini açıkça ortaya koyuyor Bu gidiş, ekonominin diğer sektörlerini de olumsuz etkileyecektir Böyle bir tablo karşısında önlem almak için daha neyin beklendiğini anlamakta gerçekten zorlanıyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com