Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bakalım, okuyun

Bir de Siz Okuyun Bakalım

Eski 12-05-2008   #1
Şengül Şirin

Bir de Siz Okuyun Bakalım

Kaymakamın yardım teklifini kabul etmedi

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, 102 yaşındaki kadın, ziyaretine gelen Kaymakam Caner Yıldız'ın yardım teklifini “Haram olur İhtiyacı olana verin” diyerek geri çevirdi

Kaymakam Yıldız, 3 çocuk ve 10 torun sahibi olan, 5 nesli gören 102 yaşındaki Hatice Aktaş'ı bayram dolayısıyla ziyaret etti
Yıldız'ın elini öperek “Bir isteğin var mı, ben kaymakamım, sana yiyecek göndereyim, kömür vereyim” teklifinde bulunduğu yaşlı kadın, “Oğlum, buraya kadar geldin, beni bahtiyar ettin Allah sana hacıya gitmiş gelmiş sevabı yazsın Ben hayatta haram yemedim Çocuklarım bana bakıyor Sen git yardımını fakir olanlara yap, onların duasını al” dedi

Bu yanıt karşısında duygulandığı gözlenen Kaymakam Yıldız, “Aman Allah'ım, 102 yaşındaki tarih gibi olan bir nineden bu sözleri duymak bu milletin öz karakteristik yapısıdır Onun için bu milletin sırtı yere gelmez” diye konuştu

Kaymakam Yıldız'a anılarını anlatan Hatice Aktaş, iki dayısının Çanakkale'ye gidip geri dönmediğini, babasının İstiklal Savaşı gazisi olduğunu, çocukluğunda evini basan çetenin teyzesi, anneannesi ve bir dayısını ayaklarından astığını belirtti

Aktaş, Büyük Önder Atatürk öldüğünde ağlayıp bayıldığını, her gün namaz kıldığında Atatürk için de dua ettiğini söyledi

Bu arada, astım hastası olduğu bildirilen Hatice Aktaş için yakınları Kaymakam Yıldız'dan sert yatakta sırtının su toplaması nedeniyle yatak istedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Bir de Siz Okuyun Bakalım

Eski 12-05-2008   #2
bonsoir

Helal olsun bu teyzeyeDurumu iyi olupta yardım kuyruklarında bekleyen ve de verilen yardıma isyan edenler aklıma geldi 23Paylaşımın için teşekkürler sevgili ŞENGÜL
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 12-07-2008   #3
KRDNZ

Türk halkının bu yönlerini çok seviyorum Babaannem geldi aklıma Ben babaannemi hiç tanımasam da babamdan duydum bizim eve geldiğinde yemeğini yemeyip ekmek arasına koydurmuş babama ve saklamış Babam neden yemediğini sorduğunda ise aç olanlar varken ben karnımı doyuramam yolda birine veririm demiş:) Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşaallah Bizlere de ibret olsun bolluk içinde yokluğu yaşıyoruz yani biz öyle düşünüyoruz

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 12-07-2008   #4
gizem88

gerçekten güsel yazmışın teşekkür:sm_sleep:
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 12-13-2008   #5
bbk

Allah bu nur yüzlü ninemiz ve onun bilincinde olan herkesten razı olur inşaallah
teşekkürler şengül

Neler istediler neler

Sonra bırakıp dünyayı gittiler

Sen hiç gitmiycek gibisin değilmi?

O gidenlerde senin gibiydiler;
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com