Bir de Siz Okuyun Bakalım |
12-05-2008 | #1 |
Şengül Şirin
|
Bir de Siz Okuyun BakalımKaymakamın yardım teklifini kabul etmedi Aydın'ın Nazilli ilçesinde, 102 yaşındaki kadın, ziyaretine gelen Kaymakam Caner Yıldız'ın yardım teklifini “Haram olur İhtiyacı olana verin” diyerek geri çevirdi Kaymakam Yıldız, 3 çocuk ve 10 torun sahibi olan, 5 nesli gören 102 yaşındaki Hatice Aktaş'ı bayram dolayısıyla ziyaret etti Yıldız'ın elini öperek “Bir isteğin var mı, ben kaymakamım, sana yiyecek göndereyim, kömür vereyim” teklifinde bulunduğu yaşlı kadın, “Oğlum, buraya kadar geldin, beni bahtiyar ettin Allah sana hacıya gitmiş gelmiş sevabı yazsın Ben hayatta haram yemedim Çocuklarım bana bakıyor Sen git yardımını fakir olanlara yap, onların duasını al” dedi Bu yanıt karşısında duygulandığı gözlenen Kaymakam Yıldız, “Aman Allah'ım, 102 yaşındaki tarih gibi olan bir nineden bu sözleri duymak bu milletin öz karakteristik yapısıdır Onun için bu milletin sırtı yere gelmez” diye konuştu Kaymakam Yıldız'a anılarını anlatan Hatice Aktaş, iki dayısının Çanakkale'ye gidip geri dönmediğini, babasının İstiklal Savaşı gazisi olduğunu, çocukluğunda evini basan çetenin teyzesi, anneannesi ve bir dayısını ayaklarından astığını belirtti Aktaş, Büyük Önder Atatürk öldüğünde ağlayıp bayıldığını, her gün namaz kıldığında Atatürk için de dua ettiğini söyledi Bu arada, astım hastası olduğu bildirilen Hatice Aktaş için yakınları Kaymakam Yıldız'dan sert yatakta sırtının su toplaması nedeniyle yatak istedi |
Cevap : Bir de Siz Okuyun Bakalım |
12-05-2008 | #2 |
bonsoir
|
Cevap : Bir de Siz Okuyun BakalımHelal olsun bu teyzeyeDurumu iyi olupta yardım kuyruklarında bekleyen ve de verilen yardıma isyan edenler aklıma geldi 23Paylaşımın için teşekkürler sevgili ŞENGÜL |
12-07-2008 | #3 |
KRDNZ
|
Cevap : Bir de Siz Okuyun BakalımTürk halkının bu yönlerini çok seviyorum Babaannem geldi aklıma Ben babaannemi hiç tanımasam da babamdan duydum bizim eve geldiğinde yemeğini yemeyip ekmek arasına koydurmuş babama ve saklamış Babam neden yemediğini sorduğunda ise aç olanlar varken ben karnımı doyuramam yolda birine veririm demiş:) Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşaallah Bizlere de ibret olsun bolluk içinde yokluğu yaşıyoruz yani biz öyle düşünüyoruz |
12-07-2008 | #4 |
gizem88
|
Cevap : Bir de Siz Okuyun Bakalımgerçekten güsel yazmışın teşekkür:sm_sleep: |
12-13-2008 | #5 |
bbk
|
Cevap : Bir de Siz Okuyun BakalımAllah bu nur yüzlü ninemiz ve onun bilincinde olan herkesten razı olur inşaallah teşekkürler şengül