Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cebrailin, ebubekiri, hazreti, imtihanı

Cebrail'in Hazreti Ebubekir'i İmtihanı

Eski 09-24-2008   #1
meLankoLik_asaLet

Cebrail'in Hazreti Ebubekir'i İmtihanı

Cebrail aleyhisselâm, Hazreti Ebu Bekir'i Resûlüllalı'a karşı ne kadar sevgisi olduğunu öğrenmek istediğini Hak Teâlâ'dan istedi
Cenab-ı Allah ona imtihan etmesini emretti
Cebrail aleyhisselâm bir bayram sabahı Hz Ebu Bekir'in geçeceği yol üzerine bir âmâ gibi oturdu
Hazreti Ebu Bekir bayram günü en yeni ve kıymetli elbiselerini giymiş Resûlüllah'ın yanına gidiyordu Tam Ebu Bekir (ra) önüne geldiği zaman:

— Hazreti Muhammed'in sevgisi için bana bir şey vereni Allah afvetsin, dedi

Hazreti Ebu Bekir bunu duyunca sırtındaki cübbesini çıkarıp verdi:

— Bu sözü tekrar söyler misin? Diye sordu Amâ tekrar söyledi
Hazreti Ebu Bekir bu sefer çıkarıp sırtındaki elbiseyi verdi
Tekrar söyletip ayakkabısını da verince üzerinde ancak örtünecek kadar elbise kalmıştı
Yolun ortasında kalan Hazreti Ebu Bekir'i o ara Bilâl-i Habeşi (radıyallahu anh) görüp elbise getirmesi için eve gönderdi

Yolda Bilâl'a (ra) Peygamberimiz rastlayıp nereye gittiğini anladığı için:

— Ya Bilâl, Ebu Bekir'in elbisesini alan Cebrail aleyhisselâm'dır Bana olan sevgisini ölçmek için böyle yaptı, buyurdu
Hazreti Bilâl elbiseyi, Hazreti Ebu Bekir'e götürüp teslim etti ve Resûlullah'ın huzuruna geldi
O zamana kadar Cebrail aleyhisselâm elbiseyi getirip Peygamber Efendimize vermişti bile, Peygamber Efendimiz:

— Ey Ebu Bekir! Al elbiselerini, imtihanı kazandın Cebrail kardeşim seni imtihan etmişti Bana olan sevgini öğrenmek istemişti, buyurdu
Bunun üzerine Hazreti Ebu Bekir:
— Ya Resûlüllah! Ben o elbiseyi senin sevgin için verdim, bundan sonra geri alamam istediğiniz yere verin, dedi Elbiseyi bir fakire hediye ettiler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com