![]() |
Cebrail'in Hazreti Ebubekir'i İmtihanı |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Cebrail'in Hazreti Ebubekir'i İmtihanıCebrail aleyhisselâm, Hazreti Ebu Bekir'i Resûlüllalı'a karşı ne kadar sevgisi olduğunu öğrenmek istediğini Hak Teâlâ'dan istedi ![]() Cenab-ı Allah ona imtihan etmesini emretti ![]() Cebrail aleyhisselâm bir bayram sabahı Hz ![]() ![]() Hazreti Ebu Bekir bayram günü en yeni ve kıymetli elbiselerini giymiş Resûlüllah'ın yanına gidiyordu ![]() ![]() ![]() — Hazreti Muhammed'in sevgisi için bana bir şey vereni Allah afvetsin, dedi ![]() Hazreti Ebu Bekir bunu duyunca sırtındaki cübbesini çıkarıp verdi: — Bu sözü tekrar söyler misin? Diye sordu ![]() ![]() Hazreti Ebu Bekir bu sefer çıkarıp sırtındaki elbiseyi verdi ![]() Tekrar söyletip ayakkabısını da verince üzerinde ancak örtünecek kadar elbise kalmıştı ![]() Yolun ortasında kalan Hazreti Ebu Bekir'i o ara Bilâl-i Habeşi (radıyallahu anh) görüp elbise getirmesi için eve gönderdi ![]() Yolda Bilâl'a (r ![]() ![]() — Ya Bilâl, Ebu Bekir'in elbisesini alan Cebrail aleyhisselâm'dır ![]() ![]() Hazreti Bilâl elbiseyi, Hazreti Ebu Bekir'e götürüp teslim etti ve Resûlullah'ın huzuruna geldi ![]() O zamana kadar Cebrail aleyhisselâm elbiseyi getirip Peygamber Efendimize vermişti bile, Peygamber Efendimiz: — Ey Ebu Bekir! Al elbiselerini, imtihanı kazandın ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Hazreti Ebu Bekir: — Ya Resûlüllah! Ben o elbiseyi senin sevgin için verdim, bundan sonra geri alamam istediğiniz yere verin, dedi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|