Alman Turistler Serbert Bırakıldı |
07-21-2008 | #1 |
hayko26
|
Alman Turistler Serbert BırakıldıAĞRI (İHA) - Ağrı Dağı'na tırmandıkları sırada terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 3 Alman dağcı serbest bırakıldı Ağrı Valisi Mehmet Çetin, Doğubayazıt'ta düzenlediği basın toplantısında, "3 Alman dağcının kaçırılmasından sonra daha önce kamouyonuna açıkladığımız gibi bir yandan jandarma birliklerimiz, diğer yandan sınır güvenliği ile görevli askeri birliklerimiz, terörist grubun ülkeyi ve bölgeyi terketmeleri ihtimaline yönelik olarak yoğun tedbirler almış, can kaybı olmasın diye oparasyonlar başarıyla sürdürülmüştür Geçen süre zarfında Türk ve Alman hükümetleri üst düzey yetkilileri arasında bilgi alışverişi yapılmıştır Almanya hükümeti de terör örgütüne karşı taviz vermemiş, kararlı bir tutum sergilemiştir Bahsettiğim bu 3 nedenle çemberin daraldığını, amaçlarına ulaeşamacaklarını anlayan terörist grup, Alman dağcıları serbest bırakmak zorunda kalmıştır Özellikle son 2 gündür takip yoğunlaşmış ve çember daralmıştır Terörist grup rehineleri bir tepeye bırakıp kaçmışlar, rehineler de 30 dakika sonra jandarma birlikleri tarafından sağ olarak alınarak ilçe merkezine getirilimiştir" dedi Devletin hükümetin ilgili bütün kamu kurum ve kuruluşlarının başta eğitim ve sağlık olmak üzere ilin sorunlarını çözmek için faaliyet içinde olduğunu belirten Çetin, "Özellikle Doğubayazıt ilçesindeki turizm potansiyelini geliştirmek için önemli projeler üretilmektedir Terör örgütünün bu eylemi nedeniyle en büyük zararı da Doğubayazıt halkı görmüştür Terör örgütünün ilimize, ülkemize ve Doğubayazıt halkına verdiği zararları telafi etmek için aynı anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğimizi huzurlarınızda ifade ediyorum Rehineler şu anda sağlık kontrolünden geçirliyorlar 12-13 gündür dağda olumsuz koşullarda yaşayan insanların sağlık durumunun nasıl olacağını sizler de takdir edersiniz Bizim görevimiz sağlık kontrolünü yapmaktır Adli işlemler de tamamlandıktan sonra turistler Alman heyetine sağ salim teslim edileceklerdir" diye konuştu Çetin, "Amacımızın Alman dağcıların canına zarar gelmemesi noktasında hareket ettiğimizi, özel bir planlama çerçevesinde operasyonları sürdürdüğümüzü sizlere ifade ettik Terörist grubun ülkemizi, bölgemizi terketmesini önlemek için özel tedbirler aldığımızı belirttim" dedi