'Darbeyi Savunan Namerttir” |
07-05-2008 | #1 |
cansel
|
'Darbeyi Savunan Namerttir”Meclis Genel Kurulu’nda CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen’in, Ergenekon soruşturması kapsamında önceki gün yaşanan gözaltıları eleştirmesi iktidarla muhalefet arasında “darbeci” tartışmalarına yol açtı Sevigen, iddianame ortaya çıkana kadar gözaltına alınanların suçsuz olduğunu söylemesi AKP ve DTP’lilerin tepkisine neden oldu DTP’li Sırrı Sakık Sevigen’e “siz de darbeci çıktınız” derken Sevigen “darbeyi savunan namerttir” diyerek tepki gösterdi AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise “Türkiye'de demokrasi mücadelesine darbecilerle mi demokrasiyle mi devam edeceğiz” dedi Meclis Genel Kurulu’nda gündemdışı söz alan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Ergenekon soruşturması kapsamında yaşanan gözaltılarla ilgili “iddianame ortaya çıkıncaya kadar, yargılama bitene kadar bu insanlar suçsuzdur” dedi Sevigen’in operasyonla ilgili AKP’ye yönelik eleştirileri AKP milletvekillerinin tepkisine yol açtı AKP milletvekilleri, Sevigen’i “Ergenekoncu” ve “darbeci” olmakla suçladı DTP milletvekilleri de Sevigen’e “yargıya güvenmiyor musunuz?” diyerek tepki gösterdiler Sevigen ise “sonuna kadar yargıya güveniyoruz Yargı siyasallaştırılmadığı müddetçe biz yargıya güveniyoruz Biz güvendiğimiz için AB’de, Avrupa’da kapı kapı dolaşıp yargıyı şikayet etmiyoruz, kendi içimizde konuşuyoruz” diye konuştu Sevigen’in sözlerine DTP’li İdare Amiri ve Muş Milletvekili Sırrı Sakık, “size hiç yakışmıyor, siz demokrasiyi savunmalısınız” sözleriyle tepki gösterirken, Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da “çeteleri burada savunmayın, doğru değil” dedi Sevigen ise DTP’lilere “bütün çetelerin üzerine birlikte gideceğiz” karşılığını verdi Sevigen bir çok insanın iddianame ortada olmadan gözaltına alınmasını eleştirdiğini söylerken DTP’li Sakık ise “size güveniyorduk siz de darbeci çıktınız” diye bağırdı Sevigen de, ”Darbeyi savunan namerttir Darbecileri savunanlar da namerttir” diye yanıt verdi AKP’Lİ ELİTAŞ: DARBECİLERLE Mİ DEMOKRASİYLE Mİ DEVAM EDECEĞİZ” Sevigen’in konuşmasının ardından AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş söz aldı Elitaş, “Türkiye demokrasi mücadelesi içerisinde Darbecilerle mi devam edeceğiz, demokrasiyle mi devam edeceğiz Darbeyi savunmak da, parlamenter sistemde bir milletvekiline yakışmayacak bir düşünce İşlerine gelince Atatürk’ü, laikliği savunmaya kalkıyorlar Türkiye’de bir Atatürk’ün fikrini savunduğu Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine getirmek isteyenler, bir de Atatürk’ten faydalananlar, laikliği kullanarak iktidar olmak isteyenler var İnşallah bu ülkede bir daha darbeleri savunanlar olmaz” diye konuştu Elitaş’ın konuşmasının ardından sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan CHP’li Sevigen ise “Biz hiçbir zaman bu ülkede darbeyi savunan bir siyasi parti değiliz Biz kendi elimizde, 1950’de ülkeyi demokrasiye teslim etmiş bir partiyiz Biz sadece insanların ne olduğu belli olmayan iddianamelerle, ortada olmayan suçlardan içeride yatmasına karşı çıkıyoruz Mağdur olan insanları savunmak darbecilik mi” karşılığını verdi
07-05-2008 | #2 |
VANDETTA
|
Cevap : 'Darbeyi Savunan Namerttir”Bunlar darbeyi istemez yan ceplerine koymanızı isterler o kadar!
07-05-2008 | #3 | |
Reelking
|
Cevap : 'Darbeyi Savunan Namerttir”Alıntı:
çok merak ettimde darbe olmuşta hangi siyasi parti ne kazanmış bu zamana kadar?
07-05-2008 | #4 | |
VANDETTA
|
Yani ilk mesajıma bakıpta bu soruyu ne bağlamda sordunuz gerçekten garip! |
|
Cevap : 'Darbeyi Savunan Namerttir” |
07-05-2008 | #6 | |
VANDETTA
|
Dostum beni şaşırtmaya başladın mesajlarımı anladığını sanarak sana cevap veriyordum!Bir kez daga deniyeyim; Yukarıda CEHAPEnin bir çıkarı yoktur demedim,CEHAPE ne kadar darbe çığırtkanlığı yaparsa yapsın ne kadar darbe yaparlarsa yapsınlar yinede iktidar koltuğuna oturamıyacaklardır dedim,anlatabildim mi,yoksa biraz daha açayım mı? |
|
07-05-2008 | #7 | |
Reelking
|
sen mesajında diyorsunki chp darbe istiyor bende diyorumki chp neden darbe istesin chp nin çıkarı neki sen buna cevap ver madem chp nin çıkarı yok demedin ne çıkarı var darbeyi chp mi yaptıracak bu chp neymiş yaa :D hadi senin gibi uçalım biraz ütopya kuralım chp darbe yaptırdı iktidara mı gelecek :D cevap verim hayır? peki bu sonuçlara göre sen neye dayanarak chp nin darbe istediğini savunuyorsun ? |
|
07-05-2008 | #8 | |
VANDETTA
|
Arkadaşım neden anlamamakta ısrar ediyor lafı aynı yerde döndürüp duruyorsun? CEHAPE'nn bugüne kadar verdiği ,seçimle iktidara gelemiyorum hiç olmazsa darbe ile var olan iktidarı devirip başbakan asılsın yada yasaklı hale gelsin millet adamın yokluğunda bizi adam yerine koysunki tek partili yılların bitiminden buyana hasret kaldıkları koltuğa oturabilelim imajıdır! Bahsettiğimiz parti Atatürkçü olduğu idda ettikleri halde para üzerinden Atatürk resmini kaldıran okul sınıflarına milli şef adından resimler astırmadı mı? Anladığım kadarıyla CEHAPE favoriniz ne dersiniz? |
|
07-05-2008 | #9 |
Reelking
|
Cevap : 'Darbeyi Savunan Namerttir”:d valla iyi güldürdün beni yaa iyi ütopya yazmışsın bu chp neymiş yaa nelere kadirmişte biz bilimyormuşuz :D o zaman desene zaten bu ülkeyi chp yönetiyormuş baksana heryere ulaşıyo kolu darbe yapıp başada gelecek menderes gibi başbakanıda astıracak :D arkadaşım ne astırması ne darbesi bunları savunan mı var allah aşkına ben darbeyede karşıyım başbakanın asılmasınada bunların olmıcanı sende biliyorsun ama laf olsun diye yazmışsın yinede ben akp li değilim ve icraatlarının bir çoğunuda tasnif etmiyorum ama bu arada baykalıda beğenmiyorum artık politikayı bırakması gerektiğini düşünüyorum ben sana şunu sormak istiyorum bu atatürk düşmanlığın altında ne var atatürk zamanında tekke ve zaviyeleri kapattırdığı alfabeyi değiştirdi modern türkiyeyi kurduğu içinmi bu düşmanlık ? nedir yani sizin bu atatürkle ne alıp veremediğiniz var bana açıklarmısın bu adam size ne yaptı ? biri çıkıp diyoki atatürk devrimleri toplumda travma yaratmıştır bunu diyen başbakan yardımcısı? bunlar zaten cemaat evlerinde atatürk düşmanlığıyla yetiştirilen elemanlar işte fırsatını buldukça ortamına göre konuşuyo niyetini belli ediyo ama sorsan hepsi laik atatürk ilkelerine bağlı bu kadar ikiyüzlü olunmaz biraz kendiniz olun başbakan diyoki hem dindar hem laik olunmaz sonra ben laikim diyo :D kendiyle çelişen ve bütün millete aptal muamelesi yapan birileri var ama kim ? ben burda chp nin avukatlığınıda yapmıyorum chp nınde onaylamadığım bir çok yönü var ama sizin söylediğiniz ütopyalarada sadece gülünür yani kusura bakma mendereste takılıp kalmışın yıl 2008 derenin altından çok sular aktı biraz daha gerçekçi olmaya devet ediyorum seni |
07-05-2008 | #10 |
VANDETTA
|
Cevap : 'Darbeyi Savunan Namerttir”Atatürk düşmanı olduğumu nereden çıkardınız?Atatürk düşmanı olduğumu ispatlamazsanız bu yazdıklarınızla yalancısınız! Kimsenin Atatürk'le bir alıp veremediği yok şahsım adına konuşuyorum,benim belirtmek istediğim,Atatürkçüyüm diyipde hertürlü melaneti yiyenlerin,kendilerini kurtarmak için Atatürk arkasına gizlenmelerini vurgulamaktır! Dediniz ki CEHAPE ne imişde haberimiz yok,demek istediğiniz CEHAPEnin para üstünden Atatürk resimlerini kaltırtmadığımıdır,yoksa CEHAPEnin darbe çığırtkanlığı yapmadığımıdır,burasını ayıorıp belirtin ki size CEHAPE ile ilgili bir kaç söz alıntı yapayım! Hiç 50 ile 80 yılları arasıyla ilgili bir araştırma yaptınız mı bilmiyorum,bu yazdıklarınızla yapmadığınızı düşünüyorum,çünkü o tarihleri okuyan herkes bugün yaşananların o günlerin tekrarından ibaret olduğunu görecektir,sizin gibilerden çektiği kadar hiç kimseden çekmedi Atatürk,millet artık öylesine şizofrenleştiki,nasılsın soruna ben Atatürkçüyüm diye cevap verecek neredeyse,iyi böyle bir suçlamı suçlanıyorsun ben Atatükçüyüm diyin çıkın işin içinden,yazık |
07-05-2008 | #11 |
Reelking
|
Cevap : 'Darbeyi Savunan Namerttir”olay bumudur yanii arkadaşım :D sen bana akp yi savunuyorsun bende akp e atatürk düşmanı diyorum kişisel aldıysan senin sorunun 50-80 yılları değil ilk türk devletini islamiyet öncesi sonrası hepsini iyi bilirim sen rahat ol şu konuda sana katılıyorum şuanda yaşananlar 70-80 li yıllarda yaşananlar çok benzer ama sen başbakanın asılması diyorsun darbe diyorsun şimdiki konjoktörde bunlar ütopyadan ileri gitmez madem tarih bilgin o kadar iyi 60 da 80 de yapılan darbelerinde kimler tarafından yapıldığını bilirsin daha türkiyede darbe olmadan amerikan ajansları darbe olacağını söylüyordu sana kalsa bunlarıda chp desteklemiştir nerde darbe orda chp :D şimdi diyorsunki sıkışan atatürkçüyüm diyo buna bişi diyemen çünkü insanlar herşeyi kendi amaçları için kullanabilir akp nin dini kullandığı gibi sıkışan dinci oluyo onuda söle ama ,tek taraflı bakma arkadaşım bazı değerler vardır değerleri ölçülemez ve her zaman prim yapar örneğin din, atatürkçülük bunlar heryerde geçer herzaman ama bunları kendi çıkarları doğrultusunda kullananlar var bizde burda birbirimizi yoruyoz değişen bişide olmuyo :D ben senin görüşüne saygı duyarım sen benimkine duyduğun sürece bu konuyu burda günlerce haftalarca konuşarakta bişiye bağlayamayız oda açık ikimizinde tarafı belli ama ortak paydamız aynı ülkede yaşıyoruz ve ben bu ülkenin önünün açılmasını istiyorum çağdaş modern bir türkiye istiyorum uzaktan kumandayla yönetilmesin istiyorum sanırım burda hemfikirizdir |
07-05-2008 | #12 |
VANDETTA
|
Cevap : 'Darbeyi Savunan Namerttir”28 Şubat süreci,gece yarısı bildirileri daha soğumamışken bu ülkede darbenin yapılamayacağını ima etmek gerçekten çok garip,Cehape ordunun bildirilerine hiç sesini çıkarmıyor üstüne üstlük 367 kararı alınmazsa ülkede kaos olur diyip anayasamahkemesini baskı altına almasınının da hiçbir tuhaf tarafı yoktur eminim! Yukarda bir kitap ismi verdim dediniz ki 'çok kitap okudum' 30 senelik aradan bahsettim ilk Türk devleti İslam öncesi sonrasına kadar gittiniz,bu kendinizi ispatlamaya yönelik bir açlıkmıdır anlamadımBuna gerek yok rahat olabilirsin Derdimiz AKP'nin kapatılması değil,AKP'nin kapatılmasına dini inanışların gerekçe gösterilmesi,demokrasinin kişi ve kurumlara göre şekli değiştirilemeyeceği,son sözün halk tarafından söylenmesi gerekliliğidir! |
07-05-2008 | #13 |
Reelking
|
Cevap : 'Darbeyi Savunan Namerttir”:D benim kimseye kendimi ispat etme derdim yok zaten bundan emin olabilirsin bu konuyu uzatmıcam artık çünkü bilgi alışverişinden çok sataşmaya dönecek bunada gerek yok bence iyi forumlar |
07-06-2008 | #14 |
su perisi
|
Cevap : 'Darbeyi Savunan Namerttir”Reelking konuyu tatlılıkla bağlaman taktire değer, kutlarım seni çünki konu derin ve anlaşılması zorBütün görüşlerini benimsediğimi bilmeni isterim Saygılar |
|