![]() |
Önce Miydi, Sonra Mıydı... |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
Önce Miydi, Sonra Mıydı...Sonra yağmur başladı ![]() ![]() ![]() Serindi ![]() Denizin iyot kokusu, yosun kokusu, tuz kokusu, çakıl taşlarının kum kokusu Billur damlalarda toplanmıştı ![]() Yüzümü göğe kaldırdım ![]() Sonbaharın sarı yapraklarında nefeslenen damlaların savruluşlarını seyrettim ![]() Damlalarda gökkuşağı kırılıyordu ![]() Ya da ben öyle sandım ![]() Bir yağmur damlası gözümün tam içine düştü ![]() ![]() O serin ıslaklık, burgu gibi gözbebeğimden yüreğime kadar indi ![]() Gökkuşağı uzaklarda parça parça oldu ![]() Belki de olmadı, ben öyle sandım ![]() Saçlarım yüzüme yapışmıştı ve ellerim üşüdü birden ![]() Durup dururken sokağım yabancılaştı gözümde ![]() Telaşlandım, güvensiz hissettim kendimi ![]() Tüyleri ıslanmış, ıslanınca daha da siyahlaşmış, Sert ve uzun gagalı kargalar havalandı köşe başından ![]() Islak kanatlarının gürültüsü sonbaharın sessizliğinde yankılandı ![]() Belki de yankılanmadı, ben öyle sandım ![]() Yağmur gürültüsüzdü ![]() ![]() ![]() Ilık değildi hayır ![]() ![]() ![]() Yolun eğik bölümünde biriken suda zıplayan damlaları saymaya kalktım ![]() Bir, yedi, yirmiiki ![]() ![]() ![]() Suda yüzüm yansıdı ![]() Islak saçlı, yabancı bakışlı yüzüme bakakaldım ![]() Bir damla sudaki yüzümün üstüne düştü ![]() Gözümün çevresinde bir halka oluştu önce ![]() Sonra bir tane, bir tane daha ![]() ![]() ![]() Hızla çoğalan küçük halkalar yüzüme yayıldılar ![]() Onlar çoğaldıkça, karıştım ![]() ![]() Yağmur hızlandıkça her şey karıştı ![]() İyot kokuyordu evet ![]() ![]() Çocuksu bir hayal filizlendi yüreğimde aniden ![]() Herkese istediğini getiren yağmurlar, rüzgârlar dolaştı durdu hayallerimde ![]() Kuşların renkli kanatlarında kırıldı bu kez gökkuşakları ![]() Yeni, hiç görülmemiş renkler uçuştu ![]() Mavi renk geldi avucuma kondu ![]() Sanki bir kuştu ![]() Dokundum ![]() Küçüktü, sıcaktı ve yüreği telaşlı atıyordu ![]() Belki de atmıyordu, ben öyle sandım ![]() Yüzümü suda bıraktım ![]() Çocuksu hayalleri sokağımın başında ![]() Küçük ve başıboş adımlarla, seyrek yapraklı ağacın yanına gittim ![]() Islak ve karışıktım ![]() Yağmur hiç dinmeyecek gibi yağıyordu ![]() Yorgundum herhalde ![]() Yağmuru da, rüzgârı da, yorgunluğumu da umursamayacak kadar ![]() ![]() ![]() İnce gövdeli ağacın gövdesinde dolaştı gözlerim ![]() Bunca yağmura rağmen kuru yerleri vardı; şaşırdım ![]() Yaslandım ![]() Yüzümü göğe kaldırdım ![]() Sonbaharın sarı yapraklarında nefeslenen damlaların savruluşlarını seyrettim ![]() Önce miydi, sonra mıydı, yağmur muydu? Hiç bilmedim… alıntı __________________
|