Dost musun? Öyleyse Canın Canımdır. |
03-21-2008 | #1 |
mate
|
Dost musun? Öyleyse Canın Canımdır.Dost musun? Öyleyse canın canımdır Öyleyse canın canımdırAynan olmalıyım Yüzüne söyleyebilmeliyim her şeyiHem sakınmadan, mertçe Hani bilirsin, esirgemem lâfımı,Ne sekil gelirse, öylece Hazırım tüm içtenliğimle konuşmaya, ama,Seni de dupduru isterim karsımda Dostsan Gözlerimin içine baka baka yaka silk benden!Arkamdan şikayetlenme! Yiğit ol! Gerekirse yiğitçe azarla, çekinme! Lâf değil, icraat beklerim senden!Öyle bak ki, hislerini görebileyim Öyle hisset ki, güvenle bakabileyimSevmem, ölenin ardından ağıt yakmayı! Dil dönerken söylenmeli her şeyKulak duyarken anlatılmalı Göz bakarken bakmalıyım sana Can sağ iken sarılmalıKeskelere meydan vermemeli hayatım, Pişmanlıklarla yoğrulmamalı Hayır! Dirime selâm vermeyen,Ölüme de fazla yaklaşmasın! Dostsan, ölmemi bekleme!Haklıysam, yasarken savun beni! Yasarken yanımda ol! İnanmışsan bana, kimse çevirmesin seni yolundan! Ve inanmamışsan, sakın rol yapma!Her söylediğimi onaylaman sart değil Her yaptığımı beğenmen de gerekmez Dostsan, rahatça eleştir, fikrini rahatça söyle, sıkılma! Yadırgayabilirsin beni Ve ben de seni tuhaf bulursam şaşırmaKandırmanı aslâ kabul edemem! Her dediğini, her yaptığını hoş görürüm, ama,Beni, bana sormadan yargılama! Her yediğimiz aynı olmaz belki,Her dakikamız birlikte geçmez Her güldüğünde gülmeyi garanti edemesem de,Ağladığında seninle birlikte oturup ağlarım Belki her çağırdığında gelemem fakat,Derdine ortak ararsan, koşarım Ben de herkes gibi insanım elbet,Ne göklere çıkar beni, ne de yerin dibine sok! Senin isin bu değil! Benim zaten bir yerim var herkes gibi yer ile gök arasında Dostsan Küçümsemeden, küfretmeden,Sevgiyle, saygıyla ve huzurla gel sokağıma Dinlenmek istediğinde, hiç düşünme, sana özel bir limanım, ama Yorulduğum zamanlarda, Dilediğimce sığınabilmeliyim koylarınaSeni bir çocuk kadar saf sevebilirim Ve bir deli kadar art niyetsizUğruna seve seve hesabı şaşırırım Görmezden gelebilirim yanlışlarını Başkaları enayilik sayabilir,Başkaları akılsızlığıma yorabilir, Bunları dert bile etmem, ama,Sen, aslında aptal olmadığımı,Her an, tekrar tekrar hatırla! Ve sakın beni aptal yerine koymaya kalkışma!Seviyorsan, cimrilik etme, söyle! Neyse, o olmalı insanKendisi olmaktan korkmamalı! Kendisi olmaktan kaçmamalı!Bil ki, sensin diye seni bırakmam, ama, Ben olduğum için bırakırsan beni,Yas da tutmam arkandan! Bedel mi? Ödemeyeceksen çıkma yola İçten pazarlık edersen, ancak kendine edersinKendince küser barışır, kendi kendini yersin! Dostsan, mevsimince yağKıssan kar ol, güzsen yağmur Soğuğuna, sıcağına, esip savurmana itiraz etmem,Senden, ille de bahar olmanı beklemem, ama, Dayanmalısın en şiddetli fırtınalarımaBelki de çok geldi bunca talep Bana karsı hiçbir mecburiyetin yok, korkma Sana fazla geldiğim ilk anda,Arkana hiç bakmadan, dönüp gidebilirsin Geçip gidebilirsin,borçluluk hissetmedenMutlaka bir açıklama da beklemem senden, ama, Gitmeye davranırsam bir gün,Sen de karsımda set olma! Dost musun? Öyleyse, canın canımdır,Yoluna bas koymaya hazırım ya, Basını da yollarımda isterim, unutma!!!!!!! alıntıdır |
Cevap : Dost musun? Öyleyse Canın Canımdır. |
03-21-2008 | #2 |
gülgüzeli
|
Cevap : Dost musun? Öyleyse Canın Canımdır.Bitanem tam 3 kere okudum (anlamadığımdan değil:)) ) Tek kelimeyle harikaydı paylaşım için teşekkürler yüreğine sağlık canım
03-21-2008 | #3 |
mate
|
Cevap : Dost musun? Öyleyse Canın Canımdır.Evet canım ben de çok beğendim galiba bu karmaşık ve çıkarlarla örülü yaşantılarımız içinde, insan gerçekten dost diye sığınabilecek birilerini arıyorEksik taraflarımızı acıtıyor belki bu yazı Yani en azından bana öyle geldi |
Cevap : Dost musun? Öyleyse Canın Canımdır. |
03-21-2008 | #4 | |
gülgüzeli
|
Cevap : Dost musun? Öyleyse Canın Canımdır.Alıntı:
yok yok merak etme tek sana değil bana da öyle geldi:) Kesinlikle katılıyorum bu cümlelerineYa yazıdan alıntı yapayım diyorum fakat hangisini alacağım her bir sözü okadar doğru ki alıntı yapmam için hepsini almam gerek:) oyüzden vazgeçtim |
|
|