Şehriyeli Tavuk Çorbası |
02-09-2008 | #1 |
Şengül Şirin
|
Şehriyeli Tavuk ÇorbasıŞehriyeli Tavuk Çorbası Hazırlama süresi: 15 DAKİKA Pişirme süresi: 35 - 40 DAKİKA 4 kişilik 393 Kalori MALZEMELER 1/2 tavuk 1,5 çorba kaşığı tel şehriye 1 adet domates 2 adet soğan 15 litre su 1/4 çorba kaşığı limon suyu Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Tavuğu, doğradığınız soğanları ve suyu bir tencereye koyup kaynatın Üzerinde oluşan köpüğü, kevgir ile alın ve ağır ateşte pişirmeye devam edin Pişen tavuğu, soğuk su ile doldurulmuş bir kap içine koyun Yarım saat kadar beklettikten sonra sudan çıkartıp, derisini ve kemiklerini ayırın Sonra etlerini lime lime doğrayın Tavuk suyunu süzün, içine domates koyup beş dakika kadar kaynatın Şehriyesini, tavuğunu ve tuzunu koyup beş altı dakika daha kaynatın Afiyet Olsun |
|