Her İnsan Ölebilecek Yaştadır!.. |
12-30-2007 | #1 |
suskun
|
Her İnsan Ölebilecek Yaştadır!..Güzel bir sey yap kardesim Dünyaya kırk kere gelinmez Madem yasıyorsun, sıhhatli nefesler alıyorsun Bir sey yap Bir sey yap Güzel olsun Çok mu zor? O vakit güzel bir sey söyle Dilin mi dönmüyor? Güzel bir sey gör Veya: Güzel bir sey yaz Beceremez misin? Öyleyse,Güzel bir seye basla Herkesin üstesinden gelecegi bir sey mutlaka olmalı O gayretten uzak duramayız Vakit geçiyor Vaktin geçisi ömrün besinci vitese takılı oldugunu gösterir unutma Bir dergide beynimi sarsan bir cümle okudum Üç gün mü, bes gün mü önceydi kestiremem Ama okudum Ama sasırdım, cümleyi bir türlü unutamadım Söyle diyordu: "HER INSAN ÖLECEK YASTADIR" Buyurun, biraz da sizler sarsılın Bu müthis dag duruslu, dev dürtüslü cümlenin deyicisi Cüneyd Suavi Ahh Cüneyd, simdi yerlerdeyim Yıkılmaz sandıgım sabrımı, dirayetimi, zihnimi yerlerde arıyorum Döküldüm Demek öyle ha? Her insan ölecek yasta Bir de kalkar savasırızKavgalasır, kuyular kazarız Az sonra ölecek olan bizler Ne kadar da cahiliz Bu cümleyi gördükten sonra icimde "Büyük Patlama"yı duydum Edecek iki cift sözüm olmalıydiInsanlara, insanlıga bir seyler demeliydim Sonunda ard arda ve simsek hızıyla bagırdım Beynimden yüregime dogru bir haykırıstı bu Yüregimden dalga dalga cevaplar yetisti: Bir sey yap Zor ise: Bir sey söyle Beceremiyorsan: Bir seyler gör Birseyler yaz O da mi güç? Bir seylere basla Ama hep güzel seyler olsun Cünkü: "HER INSAN ÖLECEK YASTA" Gec kalmayasIn! Koca Mimar Sinan yapmıs da gitmis Yunus Emrem söylemis de gitmis Seyh Edebali görmüs de gitmis Fuzulî, Nedim, Seyh Galip yazmıs da gitmis Nene Hatun, Sütcü Imam, Antepli Sahin baslamıs da gitmis Kimse kimseden eksikli degil Büyük degil, kücük degil, farklı hic degil Düsünebilen kisinin, üstesinden gelecegi görevler mutlaka vardir Tekrarlıyorum: Güzel bir sey yap, Güzel bir sey söyle Güzel bir sey gör, Güzel bir sey yaz, veya Güzel bir seye basla Gec kalıyorsungeç her insan ölebilecek yaştadır alıntı
01-04-2008 | #2 |
angeles5
|
Cevap : Her İnsan Ölebilecek Yaştadır!..Bunları okuyupta öleceğim için artık geç kalmış gibi hissetmiyorum kendimi bu söz beni de çok etkiledi teşekkürler |
|