Dün Gece Eski Sevgilime Gittim |
09-22-2007 | #1 |
Ergenekon
|
Dün Gece Eski Sevgilime GittimDün gece eski sevgilime gittim, gözlerim ıslak Bir anlık, bir gecenin karanlığı kadar kısa zaman Dünyalar benim ola ola, hayaller kura kura, hovardalar gibi arsız, ama ürkek Üzerinde solmuş yeşil elbiseleri vardı Fısıldadım: "Ben sana áşıktım Beni hatırladın mı?'' ‘‘Bilmem'' ‘‘Hani ben,üç çekimlik sigara, tek yudum çayı çıkınlayıp şarkılara,dürüm dürüm dürüp arzularımı sarıp sırtıma, seni bırakıp gitmiştim ya yıllar önce" Donuk gözlerle baktı Ellerini göz altlarındaki kırışıklıkları gizlemek ister gibi yanağında gezdirdi: ‘‘Beni seven çok oldu Koşup bana gelirlerdi O zamanlar çok güzeldim Hiçbir gecenin karanlığı benim güzelliğimi örtemezdi Şair sevgililerim benim için şiirler yazarlardı, benim için şarkılar bile yaptılar Sonra hovardalar geldi, önce kullandılar,sonra ona buna sattılar beni'' Bir zamanlar bembeyaz olan bacaklarını gösterdi: ‘‘Bak, bıçak yaraları'' ‘‘Niçin?'' ‘‘Yağmalandım, soyuldum, benliğimi ve kişiliğimi çaldırdım Her sabah uyandığımda kendime baktım Baktım biraz daha çalmışlar beni'' Soluk yeşil elbisesini sıyırıp omzunu açtı: ‘‘Diş izleri kaldı, her gelen birşeyler kopardı benden'' Ağladı Onu avutmak için yanaklarını sildim Geçen gece bir eski sevgiliyi seyrettim Tophane'ye çıkarak Yeşil'i, Emir Sultan'ı, Muradiye'yi, Setbaşı'nı, Uludağ'ı Yüreğimde kıyametler koptu Başımı omuzlarına koyup, uyumak istedim; yorgun-fersiz gözlerle bakıp, daldım gittim ‘‘Sen misin?" Dedim "Sen misin benim eski sevdalım?" ‘‘Benim ben" Dedi "Ben Bursa" İliklerime kadar üşüdüm Ergenekon-20Eylül 2007 |
09-22-2007 | #2 |
black_R-O-S-E
|
teşekkürler çok etkileyici
09-22-2007 | #3 |
angelesdream
|
ben şimdi ne diyeyim ki? zaten birşey desemde bu muhteşem anlatımın önüne geçemeyeceğim belli birşey çok,gerçekten çok beğendim sevgili ergenekon güzel yazı ve şiirlerini bizlerler paylaştığın için çok teşekkürler |
09-22-2007 | #4 |
puslu
|
İnsanın doğup büyüdüğü yerleri bir kadını severcesine büyük bir aşkla sevmesi çok güzel ama ne yazıkkı bu yozlaşma her yerde mevcut gönül isterki o çirkin binalar yerine yeşil olsa o güzellikleri ilelebet yaşatabilsek çok güzel bir yazı eline sağlık Ergenekon |
09-23-2007 | #5 |
bukettt
|
memleket sevdiğin kadın çok güsel bütünleştirilmiş yüreğine sağlıkeski sevgili onu unutsanda anılar insanı hüzünlendiriyortıpkı beni hüzenlendirdiği gibi:sm_sigh: teşekkürler abicim harika devamını bekliyorum |
09-23-2007 | #6 |
mate
|
Nasıl gözümden kaçtı bilmiyorum ama keşke daha önce okusaydım diyebileceğim kadar güzel bir yazı Aynı hisleri izmire 6 yıl sonra döndüğümde hissettim Mükemmel bir anlatım teşekkürler |
09-23-2007 | #8 |
RaHaTSiZ
|
~~ Bursaya çocukluğumdan beri gidip gelirim çok sevdiğim bir şehir Mükemmel anlatmışsın Ergenekon yüreğine sağlık ~~ |
|