Çiğbörek |
06-27-2007 | #1 |
virüs
|
ÇiğbörekBölgelere göre çiberek, şiborek, şır börek de denir Hamur icin: 4 su bardağı elenmiş un, Yeterince tuz, İçi için: 350 gram kıyma 2 soğan Kıyılmış maydanoz karabiber Kızartmak için: 2 su bardağı çiçek yağı Evvela ici soyle hazirlanir; iki baş soğan doğranır, kıyma, tuz, maydanoz, karabiber ve az bir su ilâvesiyle koyu bir bulamaç yapılır Hamuru, un, tuz ve su ilavesiyle yoğrulur Kulak memesi yumuşaklığından biraz daha katıca tutulur Üzerine nemli bir bez örtülür, yirmi dakika kadar bekletilir Dinlenen bu hamurdan, cevizden biraz büyükçe hamurlar alarak bezeler yapılır Bu bezelerden un serpilmek suretiyle oklava ile bıçak sırtı kalınlığında daire şeklinde yufkalar açılır Açılmış yufkaların içine hazırlanan içten koyup kenarları parmak uçları ile bastırılır, tırtıllı rulet veya catalla bu islemi yapabilirsiniz Kızgın yağda her iki tarafı kızartılır Sıcak olarak servis yapılır not: Harci biraz sulu olursa daha makbul oluyor, yaparken harcin suyu azaldikca su ilavesi yapin Kizartmadan once iyice ununu silkeyin, uzerindeki fazla un yag emmesine sebep oluyor Ve yapip hemen kizartin, bekletip kizartilinca ayni lezzeti vermez Afiyet olsun |
06-27-2007 | #2 |
yosun_26
|
ayyyy toprağım süpersin yaa Eskişehirin tatarlarından biri olarak seni bu tarifin için kutluyorum :)) yemeyen varsa mutlaka denesin harika bişey |
06-27-2007 | #4 |
angelesdream
|
ben bu böreği hep duyardımda acaba bunu gerçekten çiğ mi yiyorlar derdim kendi kendime:) demek böyleymiş beni büyük bir dertten kurtardın virüsmisafirlere yapacak birşey çıktı:) teşekkürler |
06-28-2007 | #5 |
[YaSiN]
|
Çokkk GÜzel Bİ BÖrekkk TÜrÜ Hatta Şİmdİ Bİlee Yİyorumm Aynisindan Afİyet Olsuun |
09-21-2007 | #7 |
sengulum
|
herkeze tavsiye ederimmmmm
__________________
hayat çağırıyor anahtarı sende!!!
|
|