![]() |
Yönetim Şekilleri İle İlgili Tiyatro Skeç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yönetim Şekilleri İle İlgili Tiyatro SkeçYönetim Şekilleri İle İlgili Tiyatro Skeç Yönetim Şekilleri İle İlgili Tiyatro Skeç 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI İLE İLGİLİ TİYATRO SKEÇ ÖĞRETMEN — Günaydın çocuklar ![]() ÇOCUKLAR — Sağol ![]() ÖĞRETMEN — Bugün 29 Ekim değil mi? ÇOCUKLAR — Evet öğretmenim ![]() ÖĞRETMEN — Bugünün ne olduğunu bilen var mı? ÇOCUKLAR — Biliyoruz,biliyoruz ![]() ÖĞRETMEN — Bilenler ellerini kaldırsın ![]() (Hepsi birden ellerini kaldırır ![]() ÖĞRETMEN — Söyle bakalım İsmail,bugün ne günüdür? İSMAİL — Atatürk’ün doğduğu gün ![]() ÖĞRETMEN — Sen söyle Emine ![]() EMİNE — Cumhuriyet’in ilân edildiği gün ![]() ÖĞRETMEN — Doğru! Öyle ise İsmail bilemedi ![]() ÇOCUKLAR — Bilemedi,bilemedi ![]() İSMAİL — Bildim…Atatürk doğmasaydı bugün olur muydu? ÖĞRETMEN — Varol İsmail…Bu buluşun çok güzel ![]() ÇOCUKLAR — Güzel,güzel,çok güzel ![]() ÖĞRETMEN — Hep beraber söyleyin bakayım bugün ne günü? ÇOCUKLAR — Cumhuriyet’in ilân edildiği gün ![]() ÖĞRETMEN — Cumhuriyet’ten önce ne vardı?Bunu bilen var mı içinizde? (Birkaç çocuk ellerini kaldırır ![]() ÖĞRETMEN — Söyle bakalım sen Hacı ![]() HACI — Padişahlık varmış ![]() ÖĞRETMEN — Ne imiş o padişahlık? HACI — Padişah denilen bir adam varmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖĞRETMEN — Aferin Hacı,kaç yıl önce oldu bu işler? ÇOCUKLAR — 81 yıl önce ![]() ÖĞRETMEN — Demek ki,cumhuriyet 81 yıl önce 29 Ekim günü ilân edilmiş ![]() ÖĞRETMEN — Sen söyle Yasin YASİN — Cumhuriyet demek,padişahı kovmak demektir ![]() ÖĞRETMEN — Peki ![]() ![]() HANİFE — Cumhuriyet demek,milletin kendi kendisini idare etmesi demektir ![]() ÖĞRETMEN — Aferin ![]() ÇOCUKLAR — Var,var,var… ÖĞRETMEN — Hilmi,sen Atatürk’ü anlat bakayım? HİLMİ — 13 Mart 1881’de Selânik’te doğdu,ama kendisi doğum gününü soranlara 19 Mayıs demiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖĞRETMEN — Seda,sen bu konuda neler biliyorsun? SEDA — Babam dedi ki,eskiden okumak yazmak çok zormuş ![]() ![]() ÖĞRETMEN — Çocuklar!Hiç size analarınız,babalarınız eski zaman mekteplerinden söz ettiler mi? SEDA — Eskiden yıllarca mektebe giderlermiş de yine doğru dürüst okumasını,yazmasını bir türlü öğrenemezlermiş ![]() ÖĞRETMEN — Acaba neden böyle imiş? SEDA — Babam söyledi,ama pek iyi anlayamadım ![]() ÇOCUKLAR — A…A…A… ÖĞRETMEN — Şaştınız kaldınız demek bu işe ![]() SEDA — Ne bileyim babam öyle söyledi ![]() ÖĞRETMEN — Babanın hakkı var ![]() ![]() ÇOCUKLAR — (Gülerler ![]() ÖĞRETMEN — Ya…Şimdi gülüyorsunuz…Arap harflerinden bize ne değil mi?Bu Arap harfleri kargacık burgacık şeylerdi ![]() ![]() ÇOCUKLAR — Nasıl ters? ÖĞRETMEN — Şimdi soldan sağa doğru yazıyoruz değil mi? ÇOCUKLAR — Evet,evet ![]() ÖĞRETMEN — Halbuki Arap harfleriyle sağdan sola doğru yazılırdı ![]() (Çocuklar yine gülerler ![]() ![]() ÖĞRETMEN — Ne var Sefa? SEFA — Bizim evde bir bacı kadın var ![]() ÖĞRETMEN — Eeee… SEFA — Bu bacı kadın eskiden okumasını yazmasını bilmezmiş ![]() ![]() ÖĞRETMEN — Nasıl olmuş bu iş? SEFA — Gece mektebine gitmiş,okumayı kolaycacık öğrenivermiş ![]() ![]() ![]() ÖĞRETMEN — Demek sizin bacı kadın bile harfleri öğrenmiş,hem okuyor,hem yazıyor ![]() SEFA — Okuma yarışında beni solda sıfır bırakıyor öğretmenim ![]() ![]() ![]() (Çocuklar gülüşürler ![]() ÖĞRETMEN — Aferin,o bacı kadına…Bacı kadının hakkı var ![]() ![]() ![]() ![]() (Çocuklar ellerini kaldırır ![]() ÖĞRETMEN — Cihan? CİHAN — Eski zaman okullarında çocukları falakaya çekerlermiş,şimdi de sıra dayağına… (Çocuklar gülerler ![]() ÖĞRETMEN — Nereden biliyorsun bunu? CİHAN — Bir gün şinnedim,yaramazlık yaptım da annem kızdı,seni okulda falakaya çekmeli dedi ![]() ÖĞRETMEN — Ne imiş o falaka? CİHAN — Ama olmaz ki,siz de hep bana soruyorsunuz,öğretmen ben miyim yoksa?Ben de anlamadım da sordum anneme ![]() ![]() ÖĞRETMEN — Ya eskiden senin gibi dersine çalışmayan,yaramazlık yapan çocukları okullarda falakaya çekerlermiş ![]() ![]() ![]() ![]() CİHAN — Ariiiiiiii… ![]() ![]() ÇOCUKLAR — Ne fena,ne fena… ÖĞRETMEN — Neden fena bakayım Emine? EMİNE — O zamanın çocukları hayvan mıymış? (Çocuklar gülerler ![]() ÖĞRETMEN — Bu hayvana bile yapılmaz çocuklar…Başka,başka eski zaman okullarından ne biliyorsunuz? YASİN— Oyun yasakmış ![]() (Çocuklar güler ![]() ÖĞRETMEN — Kim söyledi sana? YASİN — Babam dedi ![]() ![]() ÖĞRETMEN —Doğru söylemiş baban ![]() ![]() ![]() ÇOCUKLAR — Seviyoruz,seviyoruz ![]() ÖĞRETMEN — Okula sevinerek geliyorsunuz ![]() ![]() ÇOCUKLAR — Yok,yok… ![]() ÖĞRETMEN — Tabiî yok ![]() ![]() ![]() İSMAİL — Yerli malı… ÖĞRETMEN — Yerli malı ne demek? İSMAİL — Bu memlekette yapılan mal demek ![]() ÖĞRETMEN — Demek memleketimizde böyle bezler yapılıyor?Neden yapılıyor bu bez? İSMAİL — Pamuktan… ÖĞRETMEN — Bizim memleketimizde pamuk yetişiyor mu? (İsmail susar ![]() ÖĞRETMEN — Bilen var mı? HİLMİ — Ben biliyorum ![]() ![]() ÖĞRETMEN — Öyle ya Hilmi,sen Adanalısın bilmen lâzım… HİLMİ — Evet,Adana’da pamuk yetişir ![]() SEFA — Çorum’da da leblebi öğretmenim… ÖĞRETMEN — Sana da aferin ![]() ÇOCUKLAR — Fabrikada ![]() ÖĞRETMEN — Bizim memlekette fabrika var mı? ÇOCUKLAR — Var…Var… ÖĞRETMEN — İşte çocuklar padişahlık zamanında memleketimizde fabrika da yoktu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇOCUKLAR — Kendimiz dokumak…Kendimiz dokumak… ÖĞRETMEN — Ve kendi dokuduğumuz kumaşları giymek…Söyleyin bakayım içinizde yabancı malı giyen var mı? SEDA — Benim formam yerli malı değil ![]() ÖĞRETMEN — Neden? SEDA — Annem dedi ki bu eskisin yenisini yerli malından alırız dedi ![]() ÖĞRETMEN — Annenin hakkı var ![]() ![]() ![]() SEDA — Şart olsun öğretmenim ![]() ![]() ÖĞRETMEN — Doğru,yerli malı varken yabancı malına para vermemeli ![]() ![]() ![]() ÇOCUKLAR — Yerli malı varken,yabancı malına para vermeyeceğiz ![]() ÖĞRETMEN — Sinan,söyle bakayım sen ![]() ![]() SİNAN — Hasta idim,öksürüyordum,boğazım şişti ![]() ÖĞRETMEN — Kim iyi etti seni? SİNAN — Doktor Bey ![]() ÖĞRETMEN — Ne yaptı doktor? SİNAN — İlâç verdi,gargara yaptırdı ![]() ÖĞRETMEN — Anladık tamam,şimdi iyisin ya? SİNAN — Evet iyileştim ![]() ÖĞRETMEN — Bakın çocuklar,eskiden doktora inanmazlarmış ![]() (Hanife elini kaldırır ![]() ÖĞRETMEN — Evet Hanife? HANİFE — Doktor yerine bohçacı kadını çağıralım,bir kurşun döksün,bir tüssülesin,çocuk iyi olur diyor ![]() (Çocuklar gülüşürler ![]() ÖĞRETMEN — Hiç sana kurşun döktüler mi,tütsü yaptılar mı? HANİFE — Geçen sene çok hasta oldum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖĞRETMEN — Vah zavallı,ne imiş hastalığın? HANİFE — Tifo imiş ![]() ÖĞRETMEN — Ya…Bak şu bohçaçı kadının karıştırdığı işe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HANİFE — Öyle,öyle…Şimdi o cadı kadını sokakta görünce yolumu değiştiriyorum ![]() (Çocuklar gülüşürler ![]() (Öğretmen,bir fes resmi gösterir ![]() ÖĞRETMEN — Çocuklar,bilin bakayım bu nedir? (Çocuklar ellerini kaldırır ![]() ÖĞRETMEN — Söyle bakayım Veysel? YASİN — Saksı ![]() ÖĞRETMEN — Sen Cihan? CİHAN — Yarısı kesilmiş bal kabağı ![]() (Çocuklar güler ![]() ÖĞRETMEN — Sen İsmail? İSMAİL — Kilogram ![]() ÖĞRETMEN — Çocuklar,hiçbiriniz bilemediniz ![]() ![]() ![]() ![]() ÇOCUKLAR — Fes nedir,öğretmenim? ÖĞRETMEN — Eskiden Türklerin başlarına giydikleri şey ![]() YASİN — Eskiden Türkler bunu mu başlarına giyerlerdi? ÖĞRETMEN — Evet,bunu giyerlerdi ![]() (Çocuklar susarlar ![]() ÖĞRETMEN — Kırmızı ![]() (Çocuklar gülerler ![]() ÖĞRETMEN — Bir de şunun şurasında pırasa bıyığı gibi bir şey var ![]() ![]() ÇOCUKLAR — Hayır,hayır,hayır… ÖĞRETMEN — İşte çocuklar,yabancılar da bize gülerdi,tıpkı sizin güldüğünüz gibi ![]() ![]() ![]() ÇOCUKLAR — Çok iyi yaptı,çok iyi ![]() ÖĞRETMEN — Atatürk’ün başka yaptığı iyiliklerden ne biliyorsunuz? (Çocuklar ellerini kaldırırlar ![]() ÖĞRETMEN — Hacı,söyle bakayım,daha ne iyilikler yaptı bize? HACI — Demir yolu yaptırdı,fabrikalar yaptırdı ![]() ÖĞRETMEN — Demir yolu iyi bir şey mi? HACI — Çok iyi bir şey ![]() ÖĞRETMEN — Neden iyi bakayım? HACI — Biraz hızlı gider de ondan ![]() ÖĞRETMEN — Biliyor musunuz çocuklar,demiryolu yokken Sivas’tan Ankara’ya kaç günde gidilirmiş? (Çocuklar susar ![]() ÖĞRETMEN — At arabası ile yirmi günde ![]() ÇOCUKLAR — Ooooo… ![]() ÖĞRETMEN — Şimdi biliyor musunuz aynı yol trenle ne kadar zamanda gidiliyor? (Çocuklar susar ![]() ÖĞRETMEN — 12 saatte ![]() ÇOCUKLAR — Oooooo… ![]() ÖĞRETMEN — Bir gün 24 saat olduğuna göre yirmi gün kaç saat eder,düşünün bakayım? (Bir müddet sonra birkaç çocuk el kaldırırlar ![]() ÖĞRETMEN — Söyle Hacı? HACI — 480 saat ![]() ÖĞRETMEN — Evet,eskiden Sivas’tan Ankara’ya 480 saatte gidilirmiş ![]() ![]() ÖĞRETMEN — Söyle bakalım Emine? EMİNE —468 saat ![]() ÖĞRETMEN — Demek ki,Ankara’dan Sivas’a trenle gidersek 468 saat kazanıyoruz ![]() (Çocuklar ellerini kaldırır ![]() ÖĞRETMEN — Söyle Veysel? VEYSEL — Askerler bile daha çabuk düşmana yetişir ![]() ÖĞRETMEN — Aferin Veysel,çok güzel ![]() HİLMİ — Mektuplar daha çabuk varır ![]() ÖĞRETMEN — Aferin Hilmi,çok doğru ![]() SİNAN — Bir yerden bir yere gönderilen mallar daha çabuk gider ![]() ÖĞRETMEN — Çok iyi Sinan ![]() ![]() ÇOCUKLAR — Evet,evet… ÖĞRETMEN — Atamız bize daha başka ne iyilikler yaptı? (Birkaç çocuk elini kaldırır ![]() ÖĞRETMEN — Söyle Emine? EMİNE — Orman Çiftliği ile Devlet Çiftliklerini yaptırdı ![]() ÖĞRETMEN — Orman Çiftliği nerededir? EMİNE — Ankara’da ![]() ÖĞRETMEN — Atatürk Orman Çiftliğinin yerinde eskiden ne varmış,biliyor musunuz? EMİNE — Kupkuru bir tepe ![]() ÖĞRETMEN —Evet kupkuru bir tepe imiş ![]() EMİNE — Şimdi baştan başa ağaçlık ![]() ÖĞRETMEN — Başka? EMİNE — Tarlalar da var ![]() ÖĞRETMEN — Nasıl tarlalar? EMİNE — Güzel ekilmiş tarlalar…Yemyeşil oluyor ilkbaharda;yazın da altın gibi ![]() ÖĞRETMEN — Demek Ata’mız kupkuru toprakları ağaçlandırmış ![]() (Birkaç çocuk elini kaldırır ![]() ÖĞRETMEN — Söyle İsmail ![]() İSMAİL — Kupkuru bir tepe çirkin,ağaçlı bir tepe güzel ![]() ÖĞRETMEN — Güzel…Söyle Seda? SEDA — Ağaç gölge yapar,insanları sıcaktan korur ![]() ÖĞRETMEN — Güzel,söyle Hanife? HANİFE — Ağaç insana yarar,tahta yapılır ![]() ![]() ÖĞRETMEN — Güzel…Ağaçtan yalnız tahta mı yapılır?Tahta yapmaktan başka bir şeye yarayan ağaçlar da yok mu? (Çocuklar ellerini kaldırır ![]() ÖĞRETMEN — Söyle Veysel? YASİN— Yemiş veren ağaçlar da var ![]() ÖĞRETMEN — Doğru…Demek ki,ağaç çok faydalı bir şey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Çocuklar ellerini kaldırır ![]() ÖĞRETMEN — Söyle,Cihan? CİHAN — Memlekette bankalar açtırdı ![]() ÖĞRETMEN — Sen bankayı nereden biliyorsun? CİHAN — Nasıl bilmem,bankacıyım ben de,kumbaram var ![]() ÖĞRETMEN — Ne yapıyorsun o kumbara ile? CİHAN — Para biriktiriyorum ![]() ![]() ÖĞRETMEN — Aferin Cihan,ne yapacaksın bu paraları? CİHAN — Büyüyünce ev yaptıracağım ![]() ÖĞRETMEN — İyi yapıyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SEDA — Kadınları çarşaftan kurtarmış ![]() ÖĞRETMEN — O da ne demek? SEDA — Ninem anlattı;eskiden kızları büyünce mektebe göndermezlermiş,çarşafsız sokağa bile çıkarmazlarmış ![]() ÖĞRETMEN — Ya çocuklar,çarşaf diye bir şey vardı ![]() ![]() ![]() ÖĞRETMEN — Ata’mız daha neler yaptı? (Çocuklar ellerini kaldırırlar ![]() ÖĞRETMEN — Söyle Sefa? SEFA — Ülkemizi bağımsız hâle getirdi ve Ankara’yı başkent yaptı ![]() ÖĞRETMEN — Güzel…Ankara eskiden nasıl bir yermiş biliyor musun? SEFA — Küçük bir yermiş ![]() ÖĞRETMEN — Şimdi? ÖĞRETMEN —Güzel bir şehir oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖĞRETMEN — Peki çocuklar ise son bir soru soracağım ![]() ÇOCUKLAR — Bize… ![]() ![]() ÖĞRETMEN — Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okur ![]() ÇOCUKLAR — Gençliğin Ata’ya Olan Cevabı’nı okur ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Yönetim Şekilleri İle İlgili Tiyatro Skeç |
![]() |
![]() |
#2 |
Kayıtsız
|
![]() Cevap : Yönetim Şekilleri İle İlgili Tiyatro SkeçPadişah denilen bir adam varmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hangi saray? hangi padişah? kim, neyi satacakmış? Bunu nasıl kabul ediyorsunuz anlamıyorum ![]() öğrencilere yalan yanlış tarih anlatmayın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|