Vezir Parmağı |
03-13-2014 | #1 |
Şengül Şirin
|
Vezir ParmağıVEZİR PARMAĞI MALZEMELER: 125 gram margarin 1 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı şeker 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Aldığı kadar un Şerbeti için: 25 su bardağı su 2 su bardağı şeker 3-4 damla limon Üzeri için: 1 su bardağı irmik Süslemek için: 2-3 yemek kaşığı hindistan cevizi 2-3 yemek kaşığı toz fıstık YAPILIŞI: Şerbet için su ve şeker bir tencereye alınıp kaynatılır Limon suyu eklenip karıştırıldıktan sonra soğuması için kenara alınır Derin bir kaba oda sıcaklığındaki margarin, yumurta, sıvıyağ, şeker, kabartma tozu, vanilya ve un alınıp yoğurulur Kulak memesi kıvamına gelince hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır Hamurlara parmak şekli verilir ve irmiğe bulanır Yağlı kağıt ile kaplanmış fırın tepsisine dizilir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pembeleşinceye kadar pişirilir Üzerine soğuk şerbet gezdirilip çekmesi beklenir Hindistan cevizi ve toz fıstık ile süslenir
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|