Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bisküvili, irmik, tarifi, tatlısı

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi

Eski 08-27-2011   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi



Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi



Malzemeler


4 Su bardağı süt
12 Çorba kaşığı irmik
12 Çorba kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı margarin
1 Paket kakaolu bisküvi
1 Su bardağı dövülmüş fındık
1 Çorba kaşığı hindistan cevizi
1 Tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı
  • Süt, şeker, irmik ve margarini tencereye alıp koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak pişirin
  • Muhallebi kıvamına gelince ateşten alın ve servis yapacağınız kaba yarısını boşaltıp üzerine bisküvileri dizin
  • Kalan irmikli karışımı ilave edip üzerini ıslak spatula ile düzelterek her tarafa eşit miktarda yayılmasını sağlayın
  • Hindistancevizi, tarçın, ve dövülmüş fındıkları serpip buzdolabında soğutun
  • Dilimleyip servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi

Eski 01-23-2014   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi






BİSKÜVİLİ İRMİK TATLISI
1 lt süt
1 yemek kaşığı un
50 -70 gr tereyağı ya da margarin
9 yemek kaşığı toz şeker
8 yemek kaşığı irmik
1 paket Eti Kakaolu bisküvi
Tarçın
1 paket vanilya (şekerli vanilin)
Bir tencerenin içine 50-70 gr tereyağı veya margarini koyalım, ardından 1 yemek kaşığı unu da ekleyip ocakta un pembeleşinceye kadar kavuralım Sonra 1 lt sütü yavaşça ve karıştırarak tencereye ekleyelim İrmik ve şekeri de ekleyip orta ateşte çırpıcı yardımıyla sık sık karıştırarak pişirelim Muhallebi kıvamına gelip göz göz kaynayınca ocaktan alalım İçine bir paket vanilyayı katıp iyice karıştıralım Karışımın yarısını çok büyük olmayan bir tepsiye ya da borcama dökelim Üstüne kakaolu bisküvileri bütün bütün dizelim Tencerede kalan karışımın diğer yarısını da bisküvilerin üstüne dökelim Son olarak da tatlımızın üstünü tarçınla süsleyip üstüne streç film kapatıp buzdolabına koyalım Buzdolabında bir günlük soğumanın ardından servis edebilirsiniz Yapılışı çok pratik ve çok hafif bir tatlı oluyor Kesinlikle yapmanızı tavsiye ederim Afiyet olsun!

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.