Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi |
08-27-2011 | #1 |
Şengül Şirin
|
Bisküvili İrmik Tatlısı TarifiBisküvili İrmik Tatlısı Tarifi Malzemeler 4 Su bardağı süt 12 Çorba kaşığı irmik 12 Çorba kaşığı tozşeker 1 Tatlı kaşığı margarin 1 Paket kakaolu bisküvi 1 Su bardağı dövülmüş fındık 1 Çorba kaşığı hindistan cevizi 1 Tatlı kaşığı tarçın Hazırlanışı
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Cevap : Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi |
01-23-2014 | #2 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Bisküvili İrmik Tatlısı TarifiBİSKÜVİLİ İRMİK TATLISI 1 lt süt 1 yemek kaşığı un 50 -70 gr tereyağı ya da margarin 9 yemek kaşığı toz şeker 8 yemek kaşığı irmik 1 paket Eti Kakaolu bisküvi Tarçın 1 paket vanilya (şekerli vanilin) Bir tencerenin içine 50-70 gr tereyağı veya margarini koyalım, ardından 1 yemek kaşığı unu da ekleyip ocakta un pembeleşinceye kadar kavuralım Sonra 1 lt sütü yavaşça ve karıştırarak tencereye ekleyelim İrmik ve şekeri de ekleyip orta ateşte çırpıcı yardımıyla sık sık karıştırarak pişirelim Muhallebi kıvamına gelip göz göz kaynayınca ocaktan alalım İçine bir paket vanilyayı katıp iyice karıştıralım Karışımın yarısını çok büyük olmayan bir tepsiye ya da borcama dökelim Üstüne kakaolu bisküvileri bütün bütün dizelim Tencerede kalan karışımın diğer yarısını da bisküvilerin üstüne dökelim Son olarak da tatlımızın üstünü tarçınla süsleyip üstüne streç film kapatıp buzdolabına koyalım Buzdolabında bir günlük soğumanın ardından servis edebilirsiniz Yapılışı çok pratik ve çok hafif bir tatlı oluyor Kesinlikle yapmanızı tavsiye ederim Afiyet olsun!
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|