01-13-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Cevizli Selanik Tatlısı
MALZEMELER
- 3 su bardağı su
- 2 su baradğı süt (süt yerine de su kullanabilirsiniz)
- 2 tepeleme yemek kaşığı buğday unu
- 2 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
- 1,5 su bardağı tozşeker
- 100-150 gr tereyağı
- 1,5- 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- Üzeri için; varsa dondurma
YAPILIŞI
- Cevizi yanmaz yapışmaz tavaya aktarıp tavayı kısık ateşin üzerine oturtun Sürekli karıştırarak 5-7 dakika kavurun ve ocaktan alın
- Diğer taraftan su ve sütü orta boy bir tencereye aktarıp orta ısılıa teşin üzerine oturtun Buğday ve msıır ununu ekleyip tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın Sürekli karıştırmaya devam ederek kaynayıncaya kadar pişirin
- Kaynamaya başlar başlamaz ocağın altını kısın ve şeker ve tereyağını ilave edin Karıştırmaya devam ederek 5 dakika daha kaynatın ve kavrulmuş cevizleri katıp karıştırdıktan sonra ocaktan alın
- Muhallebi kıvamına gelen tatlıyı kaselere paylaştırın Üzerini cevizle süsleyip buzdolabonda bekletin İsterseniz üzerlerine dondurma koyarak servise sunun
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|