Burma Tatlısı |
11-12-2013 | #1 |
Şengül Şirin
|
Burma TatlısıBURMA TATLISI 1 su bardağı yağ 1 su bardağı süt 2 tane yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 cimdik tuz 2,3 damla limon suyu aldığı kadar un Açmak İçin: buğday nişaştası Üzerine Dökmek İçin: 100 gr margarin 100 gr sıv yağ Şerbeti İçin: 5 su bardağ şeker 6 su bardağı su 3-4 damla limon İçine: ceviz Malzemeler karıştırılır yavaş yavaş un eklenerek yoğrulur Hamur elimize yapışmayacak kulak memesi kıvamından daha yumuşak olacak Cevizden büyük beze alınTezgaha nişaşta serpip, oklava veya merdane yardımıyla açın Açtığınız yufkanın her yerine cevizi serpin Yufkayı oklavaya sararak rulo yapın Oklavanın iki kenarını içi doğru iterek büzdürün ve oklavayı içinden çekin Bu şekilde yağlanmış tepsinin ortasından başlayıp yuvarlak şekilde tepsi dolana kadar aynı işlemi yapın Margarinle sıvı yağı karıştırıp eritin üzerine dökün Üzeri kızarana kadar 200 derece fırında pişirin Piştikten sonra soğuyana kadar bekleyin Şerbeti hazırlayın şerbet 20 dakika kaynayacak kaynamaya başlayıca ateşi biraz kısın şerbet olduktan sonra 5 dakika bekletip dolangere sıcakken dökün Soğuduktan sonra yiyebilirsiniz ama bir gün önceden yapılırsa çok daha güzel olur Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|