|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgiler, genel, hakkında, kırıkkale, üniversitesi |
![]() |
Kırıkkale Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Kırıkkale Üniversitesi Hakkında Genel BilgilerKırıkkale Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler 3 Temmuz 1992 tarihinde kurulan Kırıkkale Üniversitesi, kuruluş kanununa göre Fen-Edebiyat, İktisadi ve idari Bilimler, Mühendislik ve Veteriner Fakülteleri; Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri ile Ankara Üniversitesi'nden devralınan ve faal durumdaki tek birim olan Kırıkkale Meslek Yüksekokulu'ndan oluşmuştur ![]() ![]() 1994-1995 öğretim yılı başında Keskin'de 3 programlı bir yüksekokul daha açan, Kırıkkale Üniversitesi'ne 3 Ocak 1995 tarihinde Tıp, Hukuk ve Eğitim Fakülteleri; 12 Ağustos 1998 tarihinde de Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu eklenmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sağlık Bilimleri Fakültemiz ise; Milli Eğitim Bakanlığı'nın 26 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bugün itibariyle Üniversitemizde; 10 Fakülte, 1 Yüksekokul, 5 Meslek Yüksekokulu ve 3 Enstitü ile eğitim-öğretim faaliyeti yapilmaktadir ![]() Kırıkkale, yakınlığı ve ulaşımın kolaylığı açısından Ankara'nın bir tür banliyösü durumundadir ![]() ![]() ![]() kku ![]() ![]()
![]() |
|