Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
deyrebi, duası, ezber, fazileti, hafızada, tutma

Deyrebi Duası Ve Fazileti ( Ezber Ve Hafızada Tutma Duası )

Eski 08-26-2013   #1
Şengül Şirin

Allahümme ahricna min zulümatilvehmi ve ekrimna bi nuril fehmi veftah aleyna ebvabe fadlike venşur aleyna hazaine rahmetike bi rahmetike ya erhamer rahımiyn*

Kullarım Beni sana soracak olursa,muhakkak ki Ben (onlara) pek yakınımBana dua ettiği zaman dua edenin duasına cevap veririmÖyleyse ,onlar da Benim çağrıma cevap versinler ve Bana iman etsinlerUmulur ki irşad (doğru yolu bulmuş) olurlar (bakara Suresi,186)

Peygamberler Peygamberi Resulu Ekrem Efendimiz Bir kişinin bir şeyi hafızasında tutması için bir dua önerdi
OKUDUĞU DERSİ ZİHNİNDE TUTAMAYAN okuduğu dersi bir türlü kavrayamayan kimse bu mübarek duayı okursa okuduğu dersi zihninde ALLAHın izni ile tutar

"ALLAHım, bana öyle bir bilgi ver ki onu aklımda tutayımo bilgi ve ilimle SENin emirlerini yapıp,yasaklarından sakınayımbana bir ilim ver ki sana nasıl yalvaracağımı öğreniyimEy mermamet edenlerin en merhametlisi Rabbim! Bana nebilerin anlayışı gibi anlayış, peygamberlerin zekası gibi zeka verALLAHım bana rahmetinle büyük meleklerinin kavrayışı gibi kavrayış verEy merhametlilerin en merhametlisi Rabbim! Bana anlayış nuru verBeni kötü düşünce karanlıklarından çıkar ALLAHımRahmet kapılarını bana aç ALLAHımALLAHım okuduğum şeyin en inceliğini anlamam için üzerime rahmetini indirEllerimi sana açtım yalvarıyorum,ey merhamet edenlerin en merhametlisi Rabbim" (deyrebi,s:172)

HZali efendimiz anlatıyor:

"Kavrama gücünün zayıflığından şikayet eden hzAliye ,efendimiz şöyle buyurdu:
-Ya ali,bana cebrail bu dua yı getirip dedi ki:

"ya Muhammed (as),herhangi bir kulda zihni olarak kavrama gücü zafiyeti bulunduğunda,bir mübarek
duayı temiz bir kabin içine yazar , bir gece dışarıda bırakarak yıldızların altında yatırır, sabah olunca içine yağmur suyu doldurur,aç karna içerse işittiği her şeyi zihninde tutar

HZAli efendimiz buyurdu:

"ben bunu yapp üç gün içtimMuhammed Aleyhisselamı müjdeleyici ve sakıındırıcı olarak gönderen ALLAHa yemin ederim ki,ondan sonra duyduğum he şeyi ezberimde tuttum"(deyrebi,s:173)

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com