![]() |
Dolunaya İnat! (Ne gözümü alabildim, Ne göze alabildim!) |
![]() |
![]() |
#1 |
mate
|
![]() Dolunaya İnat! (Ne gözümü alabildim, Ne göze alabildim!)![]() Katran karası bir geceyi haziran bulutlarının arasından yırtarak, avuçlarında kıpır kıpır yıl*dızlarla odamın penceresini tıklattı dolunay ![]() ![]() ![]() "Sana Samanyolu getirdim" dedi ve bütün gökkubbeyi yeryüzüne indirmiş gibi mağrur, gülümsedi koltuğumun başucunda ![]() ![]() ![]() Ayla yıkanmanın keyfini sürdüm bir müddet ![]() ![]() ![]() Sonra penceremi açıp onu içeri aldım ![]() Efsunlu ışıklar saçarak, eteğindeki aydınlığı kitabı*ma, rakı kadehime, can eriklerime doladı ![]() Gecikmiş bir bahar, çekirge sesleri ve iğde kokularıyla içeri daldı hemen peşisıra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şiirler doldu odama, mısra mısra ![]() ![]() ![]() Feneralayları geçti aklımdan; uzak denizler ve göç yolları geçti ![]() ![]() ![]() Dolanıp dolunayın kanadına, uçmak istedim ![]() ![]() ![]() * * * Lâkin bırakmadı hayat ![]() ![]() ![]() Duyduk ki, güvercinleri kurşuna dizmişler arka bahçede ![]() ![]() ![]() Gülleri kesip, dikenleri büyütmüşler korku be*lâsına ![]() ![]() ![]() Toprağın bire bin verdiği ülkede mayın döşemişler sevdaya giden yollara ![]() ![]() ![]() Aşklar uzak, sevişmeler tuzakmış ![]() Dişlerinde kalleş ışıkların pa*rıldadığı kurtlar, çeteler halinde boğazlayacak kurban arar olmuş*lar dolunay geceleri ![]() ![]() ![]() Pas ve küf kokuyormuş eski*den nergislerin açtığı sokaklar ![]() ![]() ![]() Öylesine büyükmüş ki sis perdesi, ne yakamoz görüyor*muş gözler, ne çoban yıldızı ![]() ![]() ![]() Güneş ülkesi, çocuklarını gömüyormuş lanetli karanlığın koynuna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doğa ne kadar cömertse, ha*yat o kadar bencilmiş evlâtlarına karşı ![]() ![]() ![]() ![]() Ve ülke, aldırmadan doğanın gözkamaştıran büyüsüne, doludiz*gin koşuyormuş ölüme ![]() ![]() Prangalar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * * * Dolunay, Samanyolundan ışıklarla eteklerinde; "Haydi" diyordu penceremin dibinde; "Haydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lâkin dolunaya inat; öylesine bitkin ve naçar ki hayat ![]() ![]() ![]() Kopamadım akşam haberlerden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Açıp penceremi, salıverdim dolunayımı, Cahit Külebi'den bir şiir fısıldayarak kulağına: "Bir gün geleceğim / Alıp şu başımı / Bir gün geleceğim "Belki de Haziran / Bulacak naaşımı / Belki de Haziran ![]() ![]() ![]() Haziran, bir ozanın naaşını kaldırırken, dolunay eteklerinden efsunlu yıldızlar saçarak uzaklaştı ![]() Bakakaldım peşinden ![]() ![]() ![]() Ne gözümü alabildim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Can Dündar |
![]() |
![]() |
|