![]() |
Bu Fakültelerde Okuyanlar Dikkat |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Bu Fakültelerde Okuyanlar DikkatBazı fakülteler 2 yıla bazıları ise 3 yıla indiriliyor ![]() ![]() ![]() YÖK taslağına eklenen maddeyle 4 yıl okutulan işletme, turizm ve otelcilik ile bankacılık gibi bölümlerin 2 seneye düşmesi, mühendislik ve eczacılık 5, mimarlık ve diş hekimliği 6 yıla çıkacak ![]() ![]() ![]() FAKÜLTELERDE DEĞİŞİKLİK Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), YÖK Yasa Taslağı'na eklediği bir madde ile üniversitelerde okutulan bölümlerin eğitim sürelerinde değişiklik yapılmasını istedi ![]() ![]() ![]() TASLAĞA EKLENDİ Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın, görüş ve önerilerini içeren bir önyazı ile Başbakanlığa gönderdiği YÖK Yasa Taslağı'nda, üniversitelerde okutulan bölümlerin eğitim sürelerinde değişiklik yapılmasını istediği öğrenildi ![]() ![]() MEVCUT SİSTEMDE İKİYE AYRILIYOR Türkiye'de mevcut sistemde, programlar lisans ya da ön lisans programları olarak ikiye ayrılıyor ![]() ![]() ![]() HUKUK, TARİH, SOSYOLOJİ 3 YIL OLACAK Bakanlığın "eğitim süreleri düşürülsün" önerisinin ayrıntılarına göre işletme, turizm ve otelcilik, bankacılık, sigortacılık gibi bölümlerin eğitim süresinin 2 seneye; hukuk, coğrafya, sosyoloji, tarih, psikoloji, ekonomi, edebiyat gibi bölümlerin ise 3 yıla düşürülmesi planlanıyor ![]() ![]() ![]()
![]() |
|