![]() |
M. Akif'ten İbretlik Anı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() M. Akif'ten İbretlik AnıM ![]() ten İbretlik Anı Mehmet Akif her sabah namazı için sultanahmet camiine gelir ![]() ![]() erken gelirse gelsin bu durum değişmez Yaşlı adam mutlaka ondan önce gelmiş olur ![]() ![]() Bu yaşlı insanın bir gün yanına sokuldum ve niçin durmadan ağladığını sordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben dedi 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ailede benden başkada işlerimizi yürütecek kimsede yoktu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine hünkara müracata karar verdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben sevinerek huzurundan ayrıldım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yanında 4 büyük halife olduğu halde efendimiz önünden geçen bölük ve taburları teftiş ederken ondan bir adım geride edep ve terbiye içinde boynu bükük Abdülhamid de bulunuyordu ![]() ![]() ![]() ![]() EFENDİMİZ bunu görünce Abdülhamid cennet mekana:Bu birliğin kumandanı nerde diye sordu? ![]() ![]() EFENDİMİZ beni bütün ömür boyu ağlatacak şu sözü söyledi:senin istifa ettirdiğini bizde istifa ettirdik dedi ![]() -Söyle bunu duyduktan sonra ben ağlamayayımda kim ağlasın? Ve Mehmet Akif diyor:yaşlı adam ağlamasına,inlemesine devam etti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|