![]() |
Ramazan'a Böyle Hazırlanın |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan'a Böyle Hazırlanın![]() Ramazan ayının yaklaştığı bugünlerde, öğle öğününü kaldırıp, yerine kavun-karpuz gibi mevsim meyvelerinin tüketilmesinin, vücudun oruca alıştırılması açısından önemli olduğu bildirildi ![]() YEMEĞİ ŞİMDİDEN AZALTIN Kardiyoloji Uzmanı Doç ![]() ![]() ![]() ÖĞLE ÖĞÜNÜNÜ KALDIRIN Sabah'ta da yer alan habere göre, Ramazan öncesinde toplam gıda tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, ''Ramazan ayına yaklaştığımız bu dönemde öğle ve akşam öğünlerinin önemli ölçüde azaltılması gerekiyor ![]() ![]() ![]() BOL SEBZE- BOL SIVI Doç ![]() ![]() ![]() İFTARDAN BİRKAÇ SAAT SONRA KURUYEMİŞ VE TATLI Özellikle tatlı, dondurma ve kuru yemiş gibi gıdaların ise iftardan birkaç saat sonra tüketilmesinin hem alınacak lezzet açısından hem de düzenli beslenme açısından daha uygun olacağını belirten Yılmaz, her gün et yemekleri yerine daha çok farklı türden sebze, balık ve tavuk gibi gıdaların tüketiminin daha sağlıklı bir tercih olacağını dile getirdi ![]() SIVI VE GIDA TÜKETİMİ ZAMAN ARALIĞINA YAYILMALI Doç ![]() ![]() ![]() İftarla birlikte bol sıvı tüketiminin aşırı şişkinliğe neden olacağını belirten Yılmaz, şunları kaydetti: ''İftarla birlikte kısa sürede bol miktarda sıvı tüketiminin ardından bir de fazla yemek yenilmesi aşırı şişkinliğe neden olarak hem mide ve hem de kalp damar sağlığı açısından riskler oluşturuyor ![]() ![]() ![]() ![]() TOPLAM GIDA TÜKETİMİ AZALTILMALI Son yıllarda ihtiyaçtan çok fazla gıda tüketiminin yapıldığına dikkati çeken Yılmaz, normalde toplumda görülen aşırı tüketimin Ramazan ayında azaltılması gerekirken tam tersi, tüketimin daha da arttığını gözlemlediklerini söyledi ![]() Ramazan ayında fazla gıda tüketimi yapıldığını belirten Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Ramazan'da aşırı gıda tüketildiğine dair gözlemleri alışveriş merkezleri veya kendi soframızda rahatlıkla yapabiliriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|