Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çikolatali, mus, pasta

Çikolatali Mus Pasta

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatali Mus Pasta







Malzemeler
6 yumurta
1 su bardağı pudraşeker
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı mısır unu
150 gr eritilmiş bitter çikolata
1 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı grandi kahve
1 yemek kaşığı sıcak su
Yarım su bardağı krema
450 gr bitter çikolata
2 tatlı kaşığı kakao

YAPILIŞI
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Yumurta sarılarını şekerle çırpın Karışımı büyük bir kaseye alın, Elenmiş kakao, mısır unu, çikolata ve suyu ekleyin Yumurta aklarını mikserle çırpın Bu kek karışımını azar azar çikolatalı karışıma ekleyin Yeni karışımı yağlı kağıtla kaplanmış kalıba yayın 180 derece fırında 15 dakika pişirin Soğuması için ızgara telinin üzerine alın 23 cm çapındaki bir kalıbı yağlayın Kenarlarından 5 santim sarkacak şekilde yağlı kağıt koyun Soğuyan kekten 23 cm çapında bir daire kesin Kalıbın dibine yerleştirin Kahveyi sıcak suda eritin Soğumasını bekleyin Kremayla kahveyi mikserle çırpın Çikolatanın içine katın Kahveli karışımı kalıptaki kekin üstüne dökün Hzırladığınız pastayı buzdolabında 3 saat bekletin Pasta servis tabağına ters çevirip alın Kalan kakao ve antepfıstığı ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.