Çikolatali Mus Pasta |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatali Mus PastaMalzemeler 6 yumurta 1 su bardağı pudraşeker 3 yemek kaşığı kakao 2 yemek kaşığı mısır unu 150 gr eritilmiş bitter çikolata 1 yemek kaşığı su 1 yemek kaşığı grandi kahve 1 yemek kaşığı sıcak su Yarım su bardağı krema 450 gr bitter çikolata 2 tatlı kaşığı kakao YAPILIŞI Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Yumurta sarılarını şekerle çırpın Karışımı büyük bir kaseye alın, Elenmiş kakao, mısır unu, çikolata ve suyu ekleyin Yumurta aklarını mikserle çırpın Bu kek karışımını azar azar çikolatalı karışıma ekleyin Yeni karışımı yağlı kağıtla kaplanmış kalıba yayın 180 derece fırında 15 dakika pişirin Soğuması için ızgara telinin üzerine alın 23 cm çapındaki bir kalıbı yağlayın Kenarlarından 5 santim sarkacak şekilde yağlı kağıt koyun Soğuyan kekten 23 cm çapında bir daire kesin Kalıbın dibine yerleştirin Kahveyi sıcak suda eritin Soğumasını bekleyin Kremayla kahveyi mikserle çırpın Çikolatanın içine katın Kahveli karışımı kalıptaki kekin üstüne dökün Hzırladığınız pastayı buzdolabında 3 saat bekletin Pasta servis tabağına ters çevirip alın Kalan kakao ve antepfıstığı ile süsleyip servis yapın |
|